[]

Sol elim sabahtan beri uyuşuk

Sabah kalktigimda sol elimin ileri derecede uyusuk oldugunu farkettim, en siddetli uyusukluk serce parmagimdaydi. elimi acip kapayarak eski haline dondurdum fakat bu yaklasik 1-2 saat surdu.

gun icinde ise serce parmagim zaman zaman uyusmakta, aslinda serce parmagim ve sol elimin bilege kadar olan bolumdeki sol ust ve alti, avucumun hemen disinda.

ustune yatmisimdir falan diye dusundum ama simdi yine uyusunca serce parmagim google'dan bakayim dedim ve cikan sonuclarin tamami MS ile ilgili olunca bayagi bir panikledim.

Ne yapmaliyim, uyusuklugu nasil gecirmeliyim? Onlari bir deneyim de gecmezse artik paniklemem gerekecek sanirim.

Gerci simdidien asiri paniklemis durumdayim..



----


www.eatonhand.com


cubital tunnel syndrome diye bir hastalik da buldum, yasadiklarimin aynisini yasayan elemanlar varmis, bu linkte gosterilen tamamen ayni yer uyusuk vaziyette. Gun icinde bilgisayar karsisinda calisiyorum ve dirsegimin gosterilen yeri hep masanin uzerinde.

 
kimsenin, hatta doktorlarin bile "doktora git" disinda bir sey onerecegini zannetmiyorum.


  • byron  (13.05.10 18:09:06) 
sinir sıkışmasından tut da sinirlerin olduğu bölgede oluşan ödemden, karpal tünel e kadar herhangi bir şey olabilir. bence en kısa sürede bir doktora görün. geçmiş olsun.


  • ehlana  (13.05.10 18:23:34) 
kalbinde bir problem de olabilir, kansızlıktan da olabilir.acil doktor!!


  • dgr  (13.05.10 21:13:56) 
MS oyle bi$i diilmis, kuzenimde var ordan biliyorum. benimki de uyusunca ona sordumdu "MS diyorlar, MS boole mi" diye :) ha sikayetim de anlatiginin aynisiydi....

kubital veya karpal tunel sendromuna benziyor. norologa git emg yapsin ayna gibi cikiyor. benimki karpal tunel cikmisti, bilekte sinir sikismasi. eger oyleyse tedavisi de fizik tedavi, cok ileri durumlarda ameliyat.
  • no avalon  (13.05.10 21:24:44) 
multiple skleroz dediğimiz hadise periferik sinirleri tutmaz. yani omurilkten çıkan sinir demetlerini ms tutmaz. ms genellikle merkezi sinir siteminde plaklar yapar ve bunlara ait bulgular görülüğr. tarif ettiğin durum cts yani karpal tünel sendromuna benziyor. uzun süre elerin bükük halde bir iş yapıyorsan mesela klavyede çok vakit harcıyorsan bu başına gelebilri. kendi kendine küçük bir test yapabilirisn. el sırtlarını bilekten birbirine birleştir.bu şekilde 5dk tut. eğer uyuşma başladıysa doğru fizik tedavi uzmanına git. ayrıca vitamin b12 eksiklikleri sinir uyuşmalarına neden olabilir. bir vitamin b12 düzeyine de baktır nolur nolmaz.


  • willy wonka  (19.05.10 20:59:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.