[]

OKB arkadaşa yardim

Merhaba OKB ve anksiyete bozukluğu tanısı alan bir arkadaşım var.cok büyük oranda AIDS fobisi de var ( var mı böyle bir şey gerçekten?)

Geçen gün bir düğüne gidiyor, ayakkabısı vurduğu için de yanındaki arkadaşı ayakkabıları idareten degiselim diyor. Hanım kızımız ayakkabıyı giyiyor sonra bir panik başlıyor. Arkadaşım HİV pozitifse onun da ayağı kanamissa, ayakkabidaki kandan benim de ayağımdaki açık yaradan virüs bulaşır mı diye.

Dilim döndüğünce anlattım ama sakinlestiremiyorum asla. Doktor arkadaşlar bir cevap yazsa da okutsam hayrına?

Böyle bir soru sorduğum için çok utanıyorum, sileceğim daha sonra

 
Niye utandiniz anlamadim. Anksiyete sartlarini dusundugumuzde bu tip bir endise normal, sizin de arkadasinizi sakinlestirme cabaniz normal. Utanmayin :)

Sorunuzun cevabini bilmiyorum ama utanmayin demek icin geldim. :)
  • invictae  (16.10.20 22:56:00) 
@mor çok haklısınız ikna etmeye çalıştıkça, mesela bu durum binde bir oranında gerçekleşir diyorum ya o bir kişi ben olursam falan diyor. Sizin dediğiniz yöntemi bir deneyeceğim


  • Sakinolmamlazim  (16.10.20 23:25:47) 
Binde 1 bile degil, iddia ediyorum, dunyada bu yolla AIDS olmus tek bir insan bile yoktur, olmayacaktir. Evli ciftler bile var biri AIDS olan ve digerine bulasmiyor, bu oyle kolay bulasan bir hastalik degil.

Ama arkadasin OKB ise bunun hic bir faydasi olmaz tabii ki. Psikiyatriste gitmesi lazim.
  • robokot  (16.10.20 23:34:19) 
tanı koyulduysa ilaç da verilmiştir kullanmıyosa kendine zarar verir.kendi kendine tanı koyan tipleri es geçiyorum tıbbi olarak okb teşhisi konulmuş birisinin hayatı zordur ilaçlarını kullansın. sizin yapabileceğiniz, söyleyip de rahatlatabileceğiniz hiç bir yolu yok.


  • nahtoderfahrung  (16.10.20 23:36:26 ~ 23:37:28) 
OKB sahibi olarak buradayım. OKB de kendi içinde ayrılır ama en temel mevzu takıntıdır. Saçma olduğunu, daha doğrusu mevcut düşüncelerin yanlış olduğunu bilirsin ama kendini bu konuda frenleyemezsin. Psikiyatr bana ilaç yazmak istedi ama zaten epilepsi nedeniyle ilaç kullanıyorum ve kullandığım ilaç aynı zamanda anksiyete için de kullanılıyormuş. Psikolojik tedavi açısından bana bi faydası yok, orası ayrı :)

Beni psikoloğa yönlendirdi doktor. Ona durumumu, şikayetlerimi anlatınca bir yol haritası çizdik. Benim psikolojik sıkıntım rutine uymak, kesinlikle bozmamak. Ola ki bozduğumda canımı sıkan bir şey gerçekleşirse bunun nedeni rutini bozmuş olmam.. Küçük takıntılarımdan büyük takıntılarıma doğru bir plan yaptık. Ufaktan ufağa saçma, gerçekleştirmezsem başımı ağrıtacağına inandığım rutinleri bozmaya başladım. Bu şekilde iyi gitti her şey. Tamamen kurtulmadım ama neden-sonuç ilişkisi açısından daha mantıklıyım :)

Arkadaşın da muhtemelen yaptıklarının saçma olduğunu biliyordur ama bunun önüne geçemiyordur. Bu utanılacak bir şey değil. Profesyonel bir destek alması onun için daha iyi olacaktır.
  • silah taciri  (17.10.20 00:08:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.