[]

Dişi kedisini kısırlaştırmadığı halde sorunsuz, sağlıklı büyüten var mı?

Ben ameliyat olmasını ve hormonlarının değiştirilmesini istemiyorum açıkçası. Doğal hali nasıldıysa öyle gelsin gitsin. Zaten 7 yaşına geldi. Ara ara kızgınlığa giriyor, katlanıyoruz. Dişi kedilerin ameliyatı erkekler kadar sorunsuz değil, iyi yer bulmak lazım falan, stresli iş. Bir kedimi de ameliyat ettirip ameliyat sonrası vücut narkozu atamadığından kaybettim zaten, korkuyorum.

Ama öte yandan veterinerler kısırlaştırmazsanız şöyle olur, böyle olur, evlerinize ateşler salınır diye sıkıştırıp duruyorlar. Kısırlaştırmamak bu kadar ölümcül bir şey mi?

Kendi haline bırakıp da 10-15 yaşayan kediniz oldu mu?

Bir de zaten bir kaç seneye menopoza girmez mi?

 
Neden tek taraflı düşünüyorsunuz? Olay sadece sizin duygularınız veya sizin katlanabiliyor olmanız değil.


  • elorelia  (16.10.20 21:43:38) 
Yahu bu hayvanlar önceden kendi imkanlarıyla gidip kısır mı ettiriyorlardı kendini? Müdahale eden biz değil miyiz? Dışarıda üremesinler diye yapılmasını anlıyorum ama evde böyle bir sorun yok.

Diyeceksiniz ki kızgınlıktaki hormon döngüleri kanser yapıyor.

E çiftleştirelim o zaman, çiftleştirince sorun yok mu?

Yoksa ne çiftleştir ne de kızgınlığa girsin, ille de kısırlaştıracaksın, kısır mamaları vereceksin mi diyorsunuz?
  • ananiyimioguz  (17.10.20 13:49:19) 
Benim erkek engelli bir kedim var, sahiplenmeden önce geçirdiği bir kaza nedeniyle vucudunda bir kaç uzvu eksik. Bazı zamanlar kızgınlık dönemine girdiği için bağırıyor çağırıyor çok nadir koku bırakıyordu, yani ben katlanırım diyordum sorun yok hayvanın doğası bu vs. Yalnız bir kaç kez bu döngüye girdikten sonra hayvanın da morali bozuluyor iyice agresifleşiyor, bağırmaları kokuları falan artıyordu. Dangoloz bir veteriner yüzünden ben de 8 yaşındaki köpeğimi basit bir operasyon sırasındaki narkozdan kaybettim o yüzden kedi de ameliyata girmesin ben idare ederim diyordum. Ama belli yani kedi mutsuz, kaldı ki eşi olsa bile engeli musait değil bir şey olmayacak. Kısırlaştırdım mecbur, şimdi daha mutlu geliyor gözüme kuzu gibi yuvarlanıyor evin içinde :) Boğazına biraz dikkat ediyorum hassas tartı aldım, mama aynı markanın kısırlaştırılmışına döndü o kadar. Yine araştırın edin tabi de bence kısırlaştırmak eğer tamamen ev kedisiyse elzem bir şey, bozuk ve sonuçlanmayacak bir döngüyü tekrar tekrar yaşatıyorsunuz kendisine.

Sonuç hem ömrü uzuyor, hem sağlık problemleri yaşlılığında mahruz kalabileceği azalıyor hem daha sakin yapıda bir yavrunuz oluyor.
  • koskoca kirpi  (17.10.20 15:01:19) 
her iki opsiyon da risk taşıyor, sizin kararınız. bir veterinere sormak lazım menopozu ama internetteki bilgiye göre kediler menapoza girmiyor, ömrü boyunca kızgınlık devam ediyor.

bir de "e çiftleştirelim o zaman" mantığınız hatalı. kediler sürekli kızgınlığa giriyor. sürekli mi çiftleştireceksiniz? o doğan yavruları ne yapacaksınız? hepsini tanımadığınız insanlara sahiplendirebilseniz bile içiniz rahat edecek mi?
  • slow like honey  (17.10.20 15:51:25) 
Müdahale dediğin senin eve alman ve ciftlesmesine engel olman. Sokakta olsa zaten gidip ciftlesecek ve o sıkıntıları çekmeyecek. Ciftlesmesindeki sıkıntı da zaten patlamakta olan bir kedi nüfusu olması, saiplendirilmeyi bekleyen bir sürü kedi olması.


  • elorelia  (17.10.20 22:38:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.