[]

Alzheimer sorusu

3 hafta önce babaannemi kaybettik. Kendisi 85 yaşındaydı. Büyükbabam da 90 yaşında ve alzheimer hastası. Büyükbabam vefattan sonra babaannemi sormuş, vefat ettiğini söylemişler. İlk süreçte normal karşılamış, "sıra bize de gelecek" demiş. Sonra unutmuş, bir daha sormuş. Sürekli unutuyormuş, sonra unutmamaya başlamış ve normalleştirmiş. Ama aradan bir süre geçince yine unutmuş ve babaannemi sormuş. Bu defa da öldüğünü söylediklerinde bayağı kötü olmuş, yemeden içmeden kesilmiş. Bayağı kötü olmuş bu defa. Şimdi bir daha unutacak olursa ne demek, nasıl idare etmek lazım üzmemek için? Alzheimer hastasına nasıl davranılır? Babaannemin kardeşine gittiğini, orda kalacağını falan mı söylemeli yoksa öldü mü demeli ya da başka bir yöntem mi izlemeli?




 
Cok ileri seviye degil bizimki ama gecistiriyoruz bazi seyleri, koye gitti ablasi hastaymis 3 gune gelcek vs vs, tutturur ve kriz asamasina gelirse sikinti.. Bizimki beni zehirliyorsunuz diye tutturunca doktora goturduk boyle durumlar icin ilac verdi


  • eja  (16.10.20 19:10:56) 
alzheimer asıl etkilerinden biri hafızanın silinmesi. bir doktor tanıdık bunu şu şekilde anlatmıştı;
"hafızayı bir küfe gibi düşünün. en eski ve hatırlanması güç anılar diplerde yeniler yukarıda. o şekilde önce yeni anıları unutuyor ve eski anıları hatırlamaya başlıyor, zamanla onlarda gidiyor"
büyükbabanız bu vefatı yine unutacak ve soracak. bu noktada profesyonel destek almanız hem siz hem de büyükbabanız için önemli.
www.alzheimerdernegi.org.tr
başınız sağolsun ve geçmiş olsunn.
  • tururo  (16.10.20 19:35:16) 
Hiç alzheimerlı tanıdığım olmadı, şahsi fikrimi söyleyeyim. Kaç günde unuttuğu da önemli. Eğer kardeşine gitti vs dediğinizde "geri gelsin artık, kaç gündür orada" diyecek kadar uzun süre dayanıyorsa sanki bu şekilde söylememek daha iyi. Dayanmıyorsa da söyleyin gitsin ne olacak
Başınız sağ olsun ve kolaylıklar dilerim

  • serbest gezen koala  (16.10.20 22:18:56) 
Dedemi kaybedince babaannemde yaşadık bu durumu. Yukarıda da yazılmış, eski anılarını çok net hatırlarken yeni anılar yok oluyordu. Her seferinde ilk kez öğrenme durumunu yaşatmamak için, zaten dedemin sık sık ziyaret ettiği başka bir şehirdeki oğluna gittiğini söylüyorduk. Üstünde durmuyordu o zaman.


  • gayda  (17.10.20 08:29:06) 
Cevaplar için herkese çok teşekkür ederim. Ardından ben de şu videoyu buldum. Tam olarak sizin dediğiniz gibi. youtu.be


  • prole  (17.10.20 14:08:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.