[]

Arabayla avrupadan gelirken istediğimizi getirebilir miyiz?

Diyelim ki vizemiz falan her şey var araçla avrupa geziyoruz gittiğimiz yerlerin marketinden koli koli içki karton karton sigara alıp bagaja atsak getirebilir miyiz türkiye'ye? veya laptop, telefon falan?




 
Hayır orda da gümrük var.


  • sta  (16.10.20 17:24:30) 
ticaret şüphesi doğuracak kadar alırsanız sıkıntı olur. yani mesela 2 kişi gittiniz, millet sipariş verdi 5 laptop, 8 telefon aldınız sıkıntı olur. ama kendinize birer telefon aldıysanız sıkıntı olmaz. iyice garanti olsun diye kutularından çıkarır cebinize koyarsınız.

tütün ve içkide freeshop kuralları geçerli diye biliyorum, kişi başı 1 lt ağır alkollü, 2 litre hafif alkollü. tütün kullanmadığım için tam bilmiyorum 1 karton mu 2 karton mu neydi limit.

bunlar işin mevzuat kısmı, ne kadar ciddi bir kontrolden geçeceğiniz de şansınıza kalmış. ama koli koli içki karton karton sigara alıp bagaja tepeleme doldurursanız illa ki sıkıntı çıkar. bavulunuza sığabilecek kadar bolca alıp deneyebilirsiniz belki. güncel durum nasıl bilmiyorum ama eskiden eliniz yüzünüz düzgünse ve sınırdakilerin keyfine göre üstünkörü kontrol edip gönderebiliyorlardı.
  • kalifiye balta sapi  (16.10.20 17:25:37) 
sigara ve içki gibi ürünlerde sınır var. iyi saklarsanız bir şey olmaz ama şans işte, türkiye sınırı sorun çıkarıyor yani. laptop telefon getirebilirsiniz ama kanuni olarak vergi olayı var belirli limitin üzerinde sıfır ürünlere. garanti olsun diye ambalajı çıkarıp kişisel eşyam demeniz mantıklı olabilir. ben 500 euroluk kahve makinesi getirmiştim aracımla, adam kutuya bakmıştı öyle fazla da bir şey sormamıştı


  • burya  (16.10.20 18:47:49) 
Hayır. Ben sinirda mangal yapip kafayı çeken adam tanıyorum . Arabada fazla alkol var . Çöpe at demişler .


  • ycaycayca  (16.10.20 19:40:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.