[]

macbook

bataryası olmadan kullanan var mı? kasıyor mu batarya olmayınca? ya da başka bir sıkıntı oluyor mu?




 
kasmaz da, elektrik giderse çat diye kapanır. Voltaj oynaması vb. durum olursa anakartı yakarsınız derlerdi ama adaptör koruyor da olmalı sanki emin değilim.

Bu arada en son 2009 model laptoplarda falan bataryayı çıkarıp kullanıyorduk, yeni seri bişeyse zaten içinde bütünleşiktir.
  • nhk ni youkosu  (16.10.20 12:50:06) 
Ya modeline bağlı. Bu usb-c olanlarda sorun olmaz da magsafe elin çarpsa çıkıyor hemen, o da pat diye kapanmasına neden olur.

Model farketmeksizin içini açıp sökebiliyorsun bataryayı, onda bir sorun yok. Pil için bir çip var üzerinde, ilk sökünce sapıtabiliyor ama smc reset yapınca düzeliyor.
  • plutongezegendegilmi  (16.10.20 13:31:46) 
Macbook'lar bataryasız işlemcisini dramatik oranda düşürerek çalışır. Yani kasar!

Kullanılmaz hale gelmiyor ama ancak idare eder şekilde çalışıyor 1ghz civarında bir saat hızı ile.

Yan sanayi bataryalar da kumar gibi genelde düzgün çıkan da oluyor 3 defa üst üste şarj almayıp iade olan da.


Bu arada apple servisleri batarya değişimini ancak eski batarya cihaz üzerindeyse ya da teslim edilirse yapar. Depozito gibi düşünelim :) Eski bataryayı atmayın sökseniz dahi, orijinal ile değişecekse (tavsiyem budur) normal fiyattan değiştirmenizi sağlayacaktır.


apple.stackexchange.com
  • hedep  (16.10.20 16:10:45) 
@hedep eski batarya bende ama üzerindeki plastiği biraz söktüm alttaki metal batarya görünüyor. sorun olur mu? fiyat olarak 1100 lira dediler.

2013 öncesi modellere servis desteği sağlamıyor diye biliyorum. servisi aradım ama parça sipariş verebiliriz falan dedi. gidicem bu hafta. 2012 model olması sorun olur mu?
  • black mamba  (16.10.20 16:30:13) 
Batarya bir şekilde sizdeyse sıkıntı çıkmaz, azcık kem küm diyebilirler ama batarya dediniz batarya işte diye kapatabilirsiniz konuyu azıcık insiyatif meselesi. (Bana illa biz değiştircez deyip biraz ısrar etmişlerdi ben sıçmayım değiştirmenize deyip bataryayı teslim edip yenisini almıştım)

1100 lira maşallahmış tabi güncel kur ile tabi normal gibi değil gibi bilemedim. 2 sene evvel 2012 mbp bataryası yetkili servisten 420 lira mıydı neydi sanki tam emin de olamadım ama.

Yani günlük işler için kullanıyorsanız 2012mbp'ye catalina geldi bi kaç sene daha sorunsuz güncelleyerek götürür o alet sizin bileceğiniz iş 1100 lira verip vermemek. Yan sanayileri gerçi 800 lira civarında ama 1100 bu durumda normal gibi kalıyor.

Arkadaşım 500 liralık olan yan sanayi pilden 3 defa iade yaptı geçtiğimiz aylarda şirket tamam boşverin deyip para iadesi yaptılar :D
  • hedep  (16.10.20 16:35:14 ~ 16:36:08) 
@hedep apple'ın sitesinde 989 lira yazıyor. 1100 lira fiyatı neden vermiş olabilirler?

yan sanayiler çok kötü. ben bir tane almıştım kablosu yetişmiyor bile. o yüzden iade ettim. başka aldım o da o kadar kötü ki yarım saat sonra şarj %7'ye düşüyordu. şu an o bile olmuyor sadece ağırlık olsun diye kullanıyorum. çok kötü yan sanayiler.
  • black mamba  (16.10.20 17:26:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.