[]

Router /Accsess Point Kurulumunda Sıkıntı

Arkadaşlar selamlar.

Şimdi elimizde bir tane kablonet modemle çalışan kablonet internet var. Ev büyük olduğu için uzak odalarda wifi ile güçlük yaşanıyor. Bunun için TPlink- Ac1200 alındı.

İstenen şey şu. TPlink, kablonet modeme etharnet kablosu ile değil wifi ile bağlansın ve tplink evde istenen yere konsun.

Tüm talimatlara uygun kurulum yapılıyor access point olarak. Sonra diğer cihazlar artık kablonet modeme değil buna bağlanarak internete giriyor. Ama modem ve router arasındaki etharnet kablosu söküldüğü anda ağ sabit kalıyor ama internet bağlantısı kesiliyor. Etharnet kablosu ile kullandığımızda amacına uygun olmayacak. (kablonet modemden köprüleme özelliği aktifleştirildi).

Kaçırdığımız ne var? Neden modemle router'ı kablosuz bağlayamıyoruz?

 
köprülemeyi açarsan kablonet modemin wifi kapanmıyor mu? tek ethernet portu aktif hale geliyor.

gerçi yeni eklemişler sanırım benim modemde önceden kablosuz köprüleme yok diyordu şimdi öyle bir ayar gelmiş. default olarak devre dışı. o mu kapalı acaba?
  • passion rules the game  (16.10.20 07:59:22 ~ 08:02:22) 
Uzmanı değilim ama şunu biliyorum: access point tplink ve kablonet modemin kablolu bağlanması demek. Tplink'i kablonet modeme kablosuz bağlamak istiyorsan eğer tplinki bu durumda repeater olarak kullanmak gerekiyor. Kurulumda access point ve repeater ayrımı vardı diye hatırlıyorum. Repeater olarak kullanınca wifi ağında kablonet modemin mevcut adı, tplink sayesinde güçlenmiş olarak listede görünür. Amacı da sinyali güçlendirmektir zaten.

Tplink kurulum ekranına bi bakmak lazım.
  • IncredibleMau  (16.10.20 08:13:21) 
Kurulumda iki aygıtı kablolu bağlayacaksanız router, wifi ile bağlayacaksanız access point olarak seçin diyor seçeneklerde.


  • goklerdengelenkarar  (16.10.20 08:28:57) 
bu cihaz sadece access point olarak çalışıyor sanırım. menüde çalışma modunda repeater yoksa kablosuz olarak tekrarlama yapmaz. zaten kablosuz tekrarlama olayı hiç sağlıklı değil. bu cihazı koyacağınız yere kadar ya bir kablo çektirin ya da powerline adaptör alıp onun ucuna bağlayın.


  • walter white kilikli  (16.10.20 09:01:18) 
community.tp-link.com

Repeater özelliği yokmuş cihazın. Kablolu bağlantı dışında seçenek görünmüyor.
  • IncredibleMau  (16.10.20 09:06:13) 
Bu cihaz bir modem veya router olarak kullanılabilir, yani eve kadar genel vdsl/adsl hattını direkt modeme takıp wi fi sinyal alabilirsiniz, ya da fiber internet ile GPON cihazından buna ethernet ile bağlayıp wi fi alabilirsiniz, ya da zaten internet bağlantısı olan bir modeme WAN girişi üzerinden ethernet ile bağlanıp uzak bir yere kablolu olarak taşırsınız interneti.

Ev iki katlıdır mesela, giriş katta bir modem vardır ve orada wi fi yayın yapıyordur, lan çıkışından ethernet kablosuyla sinyal alıp üst kata kadar kablo çeker ve üst katta diğer cihazın WAN girişine bağlar ve burada da farklı bir wi fi yayını yaparsını.

Bu işlem zaten router işlemi, kablosuz olarak sinyali alıp uzağa taşıma işi ise repeater işlemi.
  • John Bloor  (16.10.20 10:09:21) 
Peki diyelim ki kabloyla istediğimiz yere uzattık. alt kata indirdik cihazı. Bu sefer de üst kattaki bilgisayarlar buna uzak kalacak. Biz üst katta modeme, alt katta bu cihaza bağlayarak mı çözmeliyiz sorunumuzu?


  • goklerdengelenkarar  (16.10.20 11:43:07) 
İşte tam olarak bu işe yarıyor router özelliği olan modemler ya da direkt router cihazlar.


  • John Bloor  (16.10.20 11:54:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.