[]

Sayet evrim gerçekten varsa...

Su halde biz ölünce sadece çürüyüp azot dongusune mi karisacagiz ?

Dinlerin bahsettigi kabir hayati yalan olmus olacak ?


 
Evrimi kabul eden ilahiyatcilar çok. Youtube a caner taslaman evrim diye yazıp aratabilirsin. Evrim Allah 'ın en büyük mucizesidir.


  • luluki  (16.10.20 06:24:27) 
döngüye karışacaksın çünkü evet, evrim diye bir şey var.

doğduğumdan beri içinde bulunduğum islam kültürüne istinaden de söyleyeyim: evrimi kabul eden yaratılışçılar sırf zırvalıyordur. bilhassa islamda evrim diye bir şey yoktur.

ya evrimi araştırır görürsün ya da ben inançlıyım der bakmaz, görmezden gelirsin. araştıran için internet derya deniz, pek muallakta kalacak bir durum yok. caner taslaman falan da yani ne diyeyim bilemedim, komik olmuş. bence üniversitelerde bilimden önce bilim felsefesi falan öğretmek gerek. zira çok türedi "bilime tasavvuf açısından bakalım, din açısından bakalım, şu açısından bu açısından bakalımcılar"
  • lesmiserables  (16.10.20 06:52:49) 
Bilim bazen durumu öyle açıklar.
Yeni bir şey keşfedilirse onu bırakırlar yenisini dillendirirler bu kez. Zamanla yeniliğe, değişime ihtiyaç duyan şey acizdir zayıftır.

Oysa gerçekte yavaş yavaş dini gerçekleri kabul ettiklerini göstermektedir bu durum. Bir çok kez tasviye olan yerini yenisine bırakan kanunlar vardır. Einstein in zaman, izafiyet vs gibi kavramlar hususunda bilgilerinin tasavvufla benzerlik gösterdiğini bir ara okumuştum .
Hal böyle olunca batıda meşhur bir çok bilimadamının gerçekte bu bilgileri müslümanlardan aldığını da zaten biliyoruz.
Ve yine bilimdallarında Kur'an-ı Kerim kaynak olarak kabul edilir. (Ama pek bilinmez söylenmez )

Ölümden sonraki hayata gelince, insanın dünyada kendi menfaati adına yapıp ettiği her şey yanına kâr kalmayacaktır. Çok kısa zaman sonra neredeyse tanımaz hale gelen mezardan çıkarılan cesetleri bilim azot döngüsünün o bölgedeki hızlılığına bağlayamaz. Yine yüz yıllardır hiç bozulmayan ölüleri de bilim, o bölgede azot döngüsünün hiç olmadığına başlayamaz. Başımıza gelenler yaptıklarımızla ilgilidir sonuçta. Mesele sadece mezarda da bitmiyor. Devamı da var

İnsan, başlı başına maddi bir et yığını kütle değil ve manevi yönü tabiki de var.

Problem anladığım kadarıyla şu hayatta ölerek ve sonra yeniden dirilen bir kimseyle bilim irtibata hala geçemediğinden yapılan onca deney gözlem sonucunda ortaya çıkan şey azot döngüsü olmuştur.

Bilim biraz da popüler konularla ilgilenir arada . Zamanla yer yer okuruz : güneşin enerjisi ne zaman bitecek? diye .
İnananlar buna bakmaz. Çünkü güneş batıdan doğması bu enerjinin olup olmamasından çok çok daha önemlidir.
  • Erva  (16.10.20 07:19:49) 
Kimse bilmiyor ki. Dinler bu boslugu doldurmak icin yaratilmis şeyler. Binlerce yıldır binlerce farklı din buna farklı cevap verdi. Simdi bazılarına göre bunun bazisi yanlis bazısı doğru.
Bilime göre net bir şey yok çünkü bunu kanitlayacak bir insan yok(harbiden ölüp dirilen yok. Near death experiences var) Tek bildigimiz vücudumuzun ölüm sonrasi doğada yok olacak, toprak altındaki milyarlara katılacağız.
Bilimin güzelliği bu, kanıtı olmayan soruya kitapta yazıyo diyip gecmiyor.

Bu arada bir cok bilim adami aslinda imam hatip mezunudur. dünyadaki her sorunun cevabı kuranda vardir. Albert Einstein degil, alper dayıştandir, müslüman bir türktur ama büyük güçler bunu bizden saklar.
Kaynak? Kuran'da yazıyor hepsi iste...
  • logisticsmanager  (16.10.20 08:53:58) 
Azot döngüsüne karışmakla, evrim arasında hiçbir bağ yok.

Genlerin taşınması ve evrim ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız var diye düşünüyorum.
  • burfak  (16.10.20 09:29:04) 
(şimdilik) en eski yerleşim 12.000 yıl.
dinlerin ortaya çıkışı en az 5000 yıl.
(gerçek) bilimin ortaya çıkışı 150 yıl.

5000 yıllık hurafelerden kurtulmak için daha yeni yeni soru sormaya başlamışız.:-)

“Evrenin Tanrı’ya İhtiyacı Yok” Hawking
www.bbc.com
  • ankara06  (16.10.20 09:29:53) 
tanrının canlıları evrim ile yaratması da mümkün. yani biri varsa diğeri yoktur diyemeyiz.


  • Pertev nail  (16.10.20 11:30:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.