[]

oyun üzerinden hakarete dava açılır mı?

oyunda oynadığı karaktere küfretme sonucu hakaret davası açılır mı? "ben ona etmedim." diyemez mi küfreden kişi?




 
Ben PS3 zamanında oyun oynadığım ve yendiğim bir troll'e "tecavüz nasıldı ?" minvalinde bir mesaj yazmıştım, Sony benim PSN hesabımı 1 hafta süre ile banladı.

İşin ilginci, o PSN hesabımda bir sürü trophy'm bilmemneyim vardı ve PS4'e geçince de gene o account'umu kullanmaya devam etmiştim.

Şimdi ömrümün sonuna kadar o account'ta birine hate mail atmamam şart yoksa permanent ban yerim.
  • Avoiding The Puddle  (16.10.20 02:12:02) 
Valla pek ihtimal vermiyorum. Mesela CSGO, Lol, Dota 2, PUBG gibi oyunlarda sabahtan akşama kadar ne küfürler ediliyordur.

İşin teknik tarafına gelirsek de, siz dava açsanız bile oyunların yapımcıları yabancı olduğu için küfür edenler hakkında bir veriye ulaşmak bayağı zor olur, kullanıcı bilgilerinin gizliliği söz konusu çünkü.

Çoğu şirket kullanıcılarının bilgilerini vermeye yanaşmaz. Zaten çok büyük belli başlı bazı oyun şirketleri dışında Türkiye'de temsilci bulunduran şirket yok. Haliyle ülkede temsilcisi olmayanlardan hukuki yolla bir şey talep edilebileceğini hiç zannetmiyorum. Kısacası söylediğiniz şeyle kimse uğraşmaz.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (16.10.20 03:47:57) 
Valla hocam oyun değil de Facebook kullanan bir sürü yaşlı amca "bu bana hakaret etti" diye ellerinde dilekçelerle savcılığın yolunu tutuyor, mahkeme de ilgileniyor. Karşı taraf uğraşırsa dava açılır yani.

Ama oyun oynarken adama "senin elinin ayarını s..." demek bence hakaret değil. Ben olsam ceza vermezdim. Zaten verseler de en fazla para cezası olur herhalde.
  • plutongezegendegilmi  (16.10.20 10:46:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.