[]

elimi attığım her alanda başarısız oluyorum

duyuru sakinleri, bir nebze de olsa içimi dökmek, derdimi anlatmak istedim. aklınıza gelecek her alanda başarısız olmayı nasıl mı başardım, bilmiyorum. özellikle gönül işleri ve bilhassa da mesleki bağlamda bozguna uğrayıp duruyorum. aslında çok girişken, sosyal biriyim. ama bunun yanında yolu da hep bildiğimi düşündüğüm halde, yolda yürümeye başlayınca bozguna uğruyorum.

misal, yeni mezunken bulduğım işim. şantiyede saha mühendisiyim. zar zor kovalaya kovalaya yüzlerce cv görüşme derken işe girdim, dört ay sonunda olmadı, istifa. bir hafta sonra başka bir iş. modelleme. keyifsizlik, elimi yüzüme bulaştırıyporum şu esnada. işe başlarken inanılmaz hevesli ve öğrenmeye açığım. her şeyin bilgisine sahip olmaya çalışıp hiç bişey yapamamakla yüzleşiyorum. gönül meselelerinde, hepten beceriksizim onca eğreti ilişki. sıkışıp kaldım


 
ben de öyleyim. bir çözüm bulursan bana da söyle :/


  • candide  (16.10.20 00:43:21) 
Sabır mı eksik acaba? Dört ayda ne gördün ki, istifa etmek için çok erken. İlişkiler konusunda tavsiye veremem, kelin ilacı olsa başına sürer.


  • stewie  (16.10.20 00:45:30) 
Gönül mevzularına hiç girmeyeyim ancak iş konusunda stewie +1 diyorum ve artırıyorum; işi sevmiyorsan ister sahada çalış ister ofiste, elbet hepsine bir kusur bulacaksın. Ya komple bırak başka bir şeyler yap ya da zorlansan da bıksan da nabıyorum lan ben bu mallarla desen de dört elle sarıl, biraz da kararsızlık kafasından oluyor bunlar bence.


  • vedatchilipeppers  (16.10.20 01:06:14) 
Ben de iş konusunda öneri vermeye geldim. Benzer sebeplerle iki farklı işi bıraktım. Şu an dönüp baktığımda, ne tarz bir yerde, şartlarda vs çalışamayacağımı anlamış oldum diyorum. Daha iyisi için çabaladığın sürece, kaybedilen çok şey yok.


  • the coon  (16.10.20 02:49:56) 
maalesef boyle. dunyayi 24-25'e kadar cok yanlis algiliyor ve buna gore donanimlaniyoruz.
bu donanimlar ve beklentilerimiz de bosa cikiyor.

sizde bi sikinti yok yani. caninizi sikmayin. ben ilk calistigim zamanlari kime anlattiysam ki hala daha simdi yaptigim seyleri soylesem herkes olm sen mal misin niye bunlari yapiyorsun diyor.

bu hayatta hicbir sey basari degil. buna sunu da ekleyeyim dayini babaniz olsa dahi bu boyle. ornegin para kazanmayi, parayi isletmeyi ve tutmayi bilmiyorsan, sana gelen imkanlar da kisa sureli olur. para gidince gokten gelen kaynak gidince sen de yok olursun.
soyle diyeyim, cogu insan parayi yonetmeyi, tutmayi, katlamayi bilmiyor. dusunun ki neredeyse kimse yok ki sayisal loto tutturmus olsun da o parayla hala daha zengin hayati sursun.
adamin para temeli yok. o parayi ceviremiyor. ekonomi elegi gelismemis. deliklerini kapamayi ya da deliginden buyuk kazanmadigini kazanamadigini bilmiyor. bu yuzden para eriyor.

eger ekonomi elegindeki delikleri kucultecek hamleleri ogrenir ve yaparsaniz para kendiliginden birikecektir.

is hayatinda iyi mi olmak istiyorsunuz. bunun karsiliginda bir sey sunacaksiniz.
ya zamaninizi ya gencligini ya da sosyal hayatinizdan feraget edeceksiniz ya da ne bileyim uykunuzdan...

benim su anki patronum, lisedeyken okumayacagim dedi, babasinin durumu da cok iyi. dedi okumuyorsan amcanin yanina git. beton dok amelelik yap..havalimaninda betona mastar cekiyor.
yoruldu ve dedi ki ben okuyacagim. babasi da izin vermedi. o da aksamlisesine kendisi kaydoldu. liseyi oyle.bitirdi bir yandan amelelik yapiyor.
sonra babasina ben bitirdim universite okuyacagim dedi. babasi yok dedi babasi para da vermiyor.

bu da hem iste calisiyor bir yandan ders calisiyor. sabah aksam santiyede. insaati kazaniyor. ikinci ogretimi yaziyir ki aksam ders sabah xalisabileceyim.

beton isi bitiyor, ekskavator operatorlugu yapiyor o bitiyor hastanede temizlik iscisi olarak.devam ediyor okula.yakin olsun diye. velhasil okulu bitiyor. baska santiyede ise giriyor. yagci olarak. adam 4 sene santiye sorumlusu olmasina ragmen asgari ucret almis. ortagi da oyle. simdi durumlari iyi.
ben kendime bakiyorum ben de ayni anlattiklari seyleri birebir yasadim, sanki beni anlatiyorlar.

soyle bi bakiyorum. insaaat sektorunde kendi cabalariyla bir seyler olusturan kim varsa hepsi ayni.

bir sey alacaksaniz hayatta once neyinizi karsiliginda vereceksiniz, onu dusunun o zaman daha az agir gelecektir size sonuclar.

iliskiler konusunda da boyle. bir seylerden feragat edeceksiniz.

benim bi kiz arkadasim vardi. baktim ki bu is tempozu ve konum ile ne birliktelik ne de evlilik plani olmaz. ha bunu ona en basinda da dedim, ama ne kadar yok dese de bekliyormus.
benim kiz arkadasim ile bi basarisizligim da yoktu.

santiyede kosturmacadan yemek yemegi unutuyirum diye. ufak kuruyemis paketleri yapardi. her hafta yollardi bunu sali ye bunu persembe ye cebinde dursun diye.
isg sinavina girecektim. temel.betonu acelesinden unuttum o aksam hatirlatti onun sayesinde girdim, ve kazandim. ama uzaktik alakasiz sebeplerden kavga ediyorduk, ve ben bi ise basladim mi 7-8 ay hic eve ugramiyorum. boyle iliski dogru olmaz.
ha ne oldu bunun karsiliginda, yasim 32 ama yasimdan cok santiyeyi anahtar tesliminde bulundum. 25 gun sonra bi hastaneyi daha gecici kabule sokacagim. baska bir yerden arkadas is almis beni cagiriyir beni bekliyorlar baslamak icin.

bi yerde basari varsa bir yerde eksiklik vardi. terazi gibi bu isler. bir yerden alip bir yere koyman lazim. termodinamik kanunlari burada da gecerli. yoktan var vardan yok olmuyor.
  • turbo sadık  (16.10.20 08:03:32) 
Beklentileriniz çok yüksek belki de hayali.

İşten beklentileriniz nedir mesela? Bunlar sahadaki gerçeklerle uyuşmuyor. Oturup beklentilerini 2 ayak üstüne oturtun. İş yeri çalışıp, maaş almak içindir.

Aynı şekilde gönül ilişkilerinde de muhtemelen mükemmeli veya imkansızı arıyorsunuz. Her insanın az veya çok kusuru olur. Önemli olan sizin neleri tolere edip, edemeyeceğiniz. Oturup bunların bir listesini yapın. Örneğin sigara içen biriyle yürütemem diyorsanız, bu kişilerle gönül ilişkisine girmeyin. Kendinizi tanıyın yani.


.
  • kartallar yuksek ucar  (16.10.20 09:39:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.