[]

bu hafta sonu yedigöller'de kamp yapılır mı?

kampçı bir arkadaşımızın peşine takıldık. ilk defa kamp yapacağız. sizce doğru zaman mı? gece donar mıyız? ayı iner mi? vesaire, vesaire. ilk defa kamp yapacaklara tavsiyeleriniz nelerdir?




 
Yapılır. Güzel zaman ama gece soğuk olur. Uyku tulumunun altına iyi mat vs alın. Birde yakmaklık odunda götürün.


  • 1917  (16.10.20 00:12:39) 
Gece hava 9 dereceye düştü 2 hafta önce, evden götürdüğün battaniye falan işe yaramaz ilk defa kamp yapacaksan. Uyku tulumu şart. Kalabalık orası ayı inmez, odun büfede var 35 TL ufak çuval, bize 2 çuval yetmişti


  • okumakserbestbegenmeksart  (16.10.20 00:17:24) 
Taban olduğu gibi nemli yaprak vs olacağı için yakmalık odun bulmanız imkansız. Ben Temmuzda bile 3-4 dal anca bulabilmiştim. Büyük gölün yanında bi dere akıyor onun yanına kurmuştuk çadırı. Normalde yasak bölge ama sesimizden millet rahatsız olmasın diye uzağa yerleştik, tavuk yapmıştık bi kısmını yemedik masaya bıraktık açık şekilde. Gece 2 tane kurt geldi tepeye bariz gördük ama ufaklardı. tabi biraz aksiyon oldu ama tavuklara dokunmamışlar. Akşam 7den sonra ateş yakmak serbest. gündüz çay bile demletmiyor görevliler eğer görürse. kalın giyinin, içlik giyin, tulum şart tabiki.


  • plastic_angel  (16.10.20 10:11:34) 
İlk defa kamp yapacak için pek mantıklı değil, ama ekipmanlar yeterliyse sıkıntı olmaz.

Hafta sonu hava gece en düşük 9 derece diyor, buna uygun uyku tulumu olmalı mutlaka, sınırı 10 derece değil comfort 10 derece olmalı tulumda.

Mat zaten şart, çadırın da su geçirmediğini farzediyoruz.

Yabani hayvanlar için geçerli olan kamp kurallarına uyarsanız ayı da gelmez başka hayvan da.
  • John Bloor  (16.10.20 10:20:51) 
Geçen hafta sonu Sakarya'da 1000 m civarı rakımda açık havada kamp yaptık. Standart çadır, standart mat ve tulum ile epey sıkı giyinmemize rağmen gece 10 derecenin altındaydı ve zaman zaman üşüdük.

Yedigöller biraz içeride kalıyor ve daha soğuk olabilir gece. Ateş için nasılsa ormandayız her türlü odun buluruz demeyin hazırlıklı gidin. Gerekirse satın alın arkadaşların dediği gibi. Ateş olmazsa hem keyfi olmaz hem üşürsünüz hava karardıktan sonra.
  • chicha_v2  (16.10.20 15:02:46) 
Gittik, çok güzeldi. İlk defa yaptık. Comfort 10 derece olan bir uyku tulumu, iyi mat, şişme yatak, dışarıdan aldığımız güzel odunla güzel bir ateş, sıcak su torbası ile efsane bi gece geçirdik. Teşekkür ederim tavsiyeler için.


  • roket adam  (18.10.20 21:43:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.