[]

osuruk böceği popülasyonundaki artış

dikkatini çeken var mı yoksa sadece benim bulunduğum çevreye özel bir durum mu? inanılmaz derecede osuruk böceğine denk geliyorum, geçen benzer başlığı biri daha açmıştı tek karşılaşan ben olamam heralde bunlarla, günde 5 tane görüyorum en az, balkona çamaşır asmayalım anında yanlıyolar çarşaflara falan, çok da narin beyfendiler dokununca salıyolar hemen zehri.




 
10 yıldır kadıköydeyim hiç bu kadar osuruk böceği yoğunluğu görmedim.


  • benim bir gizli bildiğim var  (15.10.20 23:12:23) 
  • ankara06  (15.10.20 23:14:17) 
Bu sene gerçekten çok fazla gördüm. İlaçlamada bir değişiklik yapıldı sanırım.


  • cilekli krep  (15.10.20 23:15:21) 
Ben de fark ettim. Bu ara kaç tane yakaladım evde bilmiyorum :/


  • kostüm çok güzel prenses misiniz  (15.10.20 23:16:51) 
Bunlar yüzünden bir haftadır evde pencere açamıyorum. Açar açmaz, 7. Katta olmama rağmen içeriye giriyorlar.


  • ruhen hastayim ben  (15.10.20 23:21:47) 
@benim bir gizli bildiğim var: ben de kadıköydeyim taşınalı 1 sene oldu osuruk böcekleri buraya özel bir şey sanıyordum

@ruhen hastayim ben: benim evin her yeri kapalı olmasına rağmen giriyolar evin içine abi çok garip ya,
  • nahtoderfahrung  (15.10.20 23:59:35) 
var bi saçmalık. bu ara çok


  • sutlu nescafe  (16.10.20 00:16:26) 
evet, bu aralar biraz artış var.
bazı yıllar böyle oluyor nedense.

  • blatta hiberna  (16.10.20 00:17:08) 
Bu sene inanılmaz sivrisinek yaptı onlar bitmeden bir ara karasinekleri ile birlikte kurt sinekleri dadandı şimdi de bok böcekleri istila etti her yeri. Çeşit çeşit nedenleri olabilir ancak bir gerçek var ki ne anakent ne de ilçe belediyeleri adam gibi ilaçlama yapmadı, özellikle koca yaz sivrisinekler anamızı ağlatırken sadece bir kaç kere laf olsun diye dolaşan ilaçlama araçları gördüm.


  • zekicalik  (16.10.20 00:28:36) 
Alakası olabilir mi bilmiyorum ama kadıköy ilçesinde metro inşaatı ve kentsel dönüşüm çok olduğundan böceklerin yuvaları yerinden oynuyor bu hayvanlar da etrafa saçılıyor diye düşünüyorum. Sahrayıcedit metro inşaatına yakın oturan bir arkadaşım var her dinamit patlamasında apartmanlarını böcek basıyor.


  • suicides underground  (16.10.20 01:06:55) 
sadece kadikoy'e ozel bir durum oldugunu sanmiyorum, besiktas'ta da ayni sekilde bu sene. gecen yil da vardi ama bu sene nufus patlamasi yasamis gibiler. haberlerde de gordum gecen gun istanbulu istila ettiler diye. neyse ki korkutmadigin surece bir zararlari yok insana ama bitkileri agaclari somuruyorlar resmen o kotu.


  • in vino veritas  (16.10.20 10:24:10) 
Bu hayvanlara kibar davranırsanız kokmuyorlar, benden söylemesi.


  • JohnOakley  (16.10.20 11:01:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.