[]

suyun lezzeti var mı?

ekşide su markaları, su filtreleri, su arıtma sürahisi bilmemne başlıklarını okurken aralara serpiştirilmiş suyu lezzetli yapıyor cümlesi görüyorum acayip garip geliyor bana suyun ne lezzeti olabilir? bulunduğu haznede kokmadığını farzedersek bunun dışında suyun tadı hep aynı değil mi? yani h2o olarak ele aldığımızda içinde herhangi katkı olmayan su aynıdır abi, brita sürahi alınca içine köfte harcı aroması mı veriyor suyun?




 
tam olarak lezzet denemez ama tat farkı oluyor. muhtemelen tat kastediliyor zaten.


  • candide  (15.10.20 17:43:51) 
tadı olmayan saf su (h2o). içtiğimiz suda mineraller var. bunların miktarı suyun tadını etkiliyor.


  • slow like honey  (15.10.20 17:56:55) 
Lezzetli, yumuşak içimli su dünyanın en üstün içeceğidir. Gerçekten sular arasındaki lezzet farkını ayırtedemiyor musunuz?


  • adivar  (15.10.20 19:21:52) 
reklam gibi olmasın ama Abant su bana lezzetli geliyor


  • delicevat  (15.10.20 20:25:40) 
Çene Suyu var mesela İzmit'te çok hafif. ben öyle su seviyorum.


  • oyokbuyoknevar  (15.10.20 20:26:45) 
eskiden kimya ders kitabında, "renksiz, tatsız, kokusuz" diye yazardı. :-)
nasıl salak bir tanımmış :-)

  • ankara06  (15.10.20 22:49:58) 
mineral bileşimleri +1

evinden uzaklara gidip orada çıkan suyu içmeyen insan suyun da bir tadı olduğunu anlamaz diye bir cümle okumuştum. şişe sular herkes içsin diye bir noktaya kadar idealize ediliyor sanırım, çok bariz yakalayamıyorum tat farkını ama yerel marka / musluk sularında fark var. üşenmeyip iki bardağa iki farklı bölgeden şişe veya musluk suyu doldurup birer fırt çekip deneyin bakalım
  • engelbert humperdinck  (15.10.20 23:04:56) 
Plastik şişeden ve cam şişeden içilen suyun tadı bile farklı iken birde kaynağından içilen suyu tatsanız asla böyle konuşmazdınız.


  • zekicalik  (16.10.20 00:16:37) 
hayır, hepsinin tadı aynı değil.
içiminden ve tadından hiç hoşlanmadığım ya da içmeye doyamadığım sular var.
içindeki mineralden, bulunduğu şişeye kadar her şeyden etkileniyor tadı bence.
ama onun dışında suyun kendi lezzeti olduğuna da inanıyorum.
en azından benim için öyle.
  • blatta hiberna  (16.10.20 00:19:55 ~ 00:20:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.