[]

Köpek maması

Merhaba sayın ilgililer,

Oturduğum yerde bir köpek çetesi var. En az 15-20 kişiler.

Şu zamana kadar bir sorun yaşamadım, yaşayanı da duymadım. Bu saatten sonra da yaşamamak için beslemek istiyorum ama nasıl bir mama almak lâzım? Fiyatları bütçemi yorar mı? Beslerken vs. dikkat etmem gereken bir şey var mı?

Bilgisi olanlar yol yordam öğretebilirse sevinirim.

 
Temizmama.com


  • makarnacanavari  (15.10.20 17:00:08) 
@makarnacanavari alacağım siteye karar verme noktasındaki katkınız için teşekkür ederim.

nasıl bir mama almalıyım? yaş, kuru?? 15-20 köpek günde ne kadar mama tüketir? Beslemeye çalışırken beni ısırırlar mı? Nasıl davranmak lazım? Bu sorulara da cevap verebilirseniz sevinirim.
  • yargin  (15.10.20 17:08:19) 
Kuru mama alacaksınız. Yaş mamaya bütçe yetmez. Köpek mamasını en ucuzdan alın, temizmama veya mamaplus iyidir. Oralarda hangisi en ucuzu ise alin.

Valla isirlar veya isirmazlar demek zor ama kalabalık olunca daha bir cesur olurlar. Bir yer belirleyin ve oraya birkaç kilo mama bırakın ve su koyun mutlaka.

Tahmini olarak söylüyorum: bir köpek 150-200 Gr ile doyar. Ona göre koyun işte.
  • Fusha  (15.10.20 19:07:27) 
Öncelikle gündüz saatlerinde besleyin, gece daha korumacı oluyorlar. Temizmama 15-20 köpeği beslemek için biraz pahalı olur. Yarı fiyatına n11, hepsiburada gibi sitelerden 55-60 tl bandında kays dog, face dog gibi mamalar var. Kendi aralarında yemek kavgası yapmamaları için herkesin önüne 1 tabak dolusu gibi dökerseniz yeter herhalde, açlık durumlarını anlarsınız zaten. 15-20 köpek hiç az değil İki günde 1 beslerseniz bile haftada 1 çuval mama gider. Belli arada da köpek payı corbalık tavuk vs satan bir yerden alıp verebilirsiniz.
Şimdiden elinize sağlık.

  • hipopotamus  (19.10.20 17:42:45) 
Ben o kadar detay hesaplayamam. Ama günde bir kez 3 köpeğe veriyorum. 15 kg 1 haftadan biraz fazla gidiyor.

Köpekler sizi görsün, çok yaklaşmayın. Sevgi dolu sesle falan konuşun. Bir süre sonra alışırlar.

Bizim sokak köpekleri ilk önce uzak duruyorlardı. Şimdi ben mamasız bile insem, gelir sevdirirler kendilerini.

Hatta geçenlerde eşim yanıma gelmeye çalışırken ona havladılar. Sonra baktılar ki ben sarıldım vs ona da ses yükseltmiyorlar. Korumaya da çalışıyorlar artık kendilerince :)

Hatta bu üçlüye üçüncü sonradan dahil oldu, terk edilen bir köpek diye tahmin ediyorum. Çok saldırgandı. O bile alıştı.
  • makarnacanavari  (20.10.20 22:56:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.