[]

Kişisel bilgi içermeyen duyurularınızı neden siliyorsunuz?

Kişisel ya da dolaylı da olsa kimlik belirlemeye yarayacak hiçbir bilgi içermeyen duyurular neden silinir ki?
Yani soru sahibi kişi başkalarına da faydalı olabilecek bir sürü yanıtı silecek kadar bencilse, kim neden zaman ayırıp yanıt versin ki?
Soruyla birlikte bazen çok nitelikli ve detaylı olabilen yanıtları yok etmek bir çeşit vandalizm değil midir?
(Eklediği duyuruların %90-95'ini silmiş olan birçok kişi var)

 
Bazen kişisel bilgi içermeyen sorular da kimliğin ortaya çıkmasına neden olabiliyor :)

Yıllardır buralardayım, kişisel bilgi içermeyen duyuruları ilk başlarda silmiyordum. Sonra biri eski ev arkadaşım biri de yakın olmayan bir arkadaşım tarafından tespit edildim :) O zamanki duyuruları bir panikle. şimdiler de olabildiğince silmiyorum. Ama risk hep var. Onlar benzer bir dönemde onlara sorduğum sorunun buralarda döndüğünü görünce kullanıcının eski duyurularına gitmiş. 2-3 benzer sorunlar benzer tarihte olunca aa sen duyuruda mıydın, bu sen misin tavrı oldu :)

Diyebilirsin ki ee atıyorum modemle ilgili sorudan senin olduğunu tespit etse ne olacak? e buraya kişisel soru da açıyoruz, bazen kişisel sorulara kişisel deneyimle cevaplar veriyoruz. Evet modemle ilgili sorumu ev arkadaşımın bilmesinde sorun yok. Ama başka konularda fikirlerimi veyahut sorunlarımı bilmesine gerek yok.

Bir ara silmekteki benim nedenim buydu. Bu aralar pek takmadığımdan silmiyorum. Ama bu nedenle silenleri çok iyi anlıyorum.
  • ManikD  (14.10.20 22:39:36) 
Ben siliyorum, bence sıkça da.

Bazıları kimse tanımasa da burda daha fazla kalmasını istemediğim ailevi problemler vs olabiliyor, bazı şeyler artık ben olmayan birinin soruları çok alakasız vs olabiliyor, gönül işi sorusu olabiliyor, sonra zaman geçince çok alakasızlaşınca silmek isteyebiliyor insan, bilmem var yani sebep. Bence siliniyorsa silen kişi tarafından bir gerekçesi vardır ya. Sadece eleştiri yapabiliriz bizler dışarıdaki kişiler olarak.

Edit: kendime bir baktım da, okdr duyuru silmedim sanırım ya. Okdr ne ara soru soracağım. Bir iki kere aynı soruyu uyarı almama rağmen defalarca sorarak ban yemiştim, o ara rakam patlamış olabilir. Bilmiyorum. Bunu öğreneceğim. Bir ara maç bileti vs al sat yapmışlığım var ama eğer ben yaptı isem çok hoyrat davranmışım. Gençlik yılları..
  • mobydick  (14.10.20 23:39:45 ~ 23:46:21) 
Kişisel bilgi içermeyen bir sorudan, kisiel bilgi içeren sorulara ulaşım mümkün çünkü. Örneğin bir gün a101den bir şey almıştım. İş yerinde de paylaştım ne aldığımı. İşte o ürünle ilgili bir soru sormuştum burada, meraklı bir arkadaş da beni bulmuş ve uzun bir süre stolk yapmış burada, o üründen dolayı ben olduğumu anlayarak. O yuzden her türlü soru sileni anlıyorum. Beni stolk yapana da hakkımı helal etmiyorum :)


  • Fusha  (15.10.20 09:06:39) 
Bazen kişisel bilgi içermeyen sorular da kimliğin ortaya çıkmasına neden olabiliyor +1


  • stavro  (15.10.20 10:09:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.