[]

Covid-Yoğun Bakım durumunda yapılacaklar

Umarım kimsenin başına gelmez ama kendi yaşadığımız tecrübeden hazırlıklı olmanız gereken bir kaç noktaya değinmek istiyorum.

-Kendinize veya ailenize bir hastane çantası oluşturun içinde mutlaka çarşaf ve yastık kılıfı(en az 2) olsun. En az 1 haftalık kullanılan ilaçları da bu çantaya ekleyin(bizi 2 gün sonra arayıp ilaçları istediler), içine bir kağıda ilaçların ne dozda hangi saatlerde kullanıldığına dair üzerinde hasta ismi olan bir çizelge koyun(hastaneden kimseyi muhattap bulamıyorsunuz kimse size bilgi ihtiyaç listesi vermiyor)

-Hasta ile temas durumu varsa karantinaya alındığınızdan hastaneye gitme şansınız olmuyor, acil durum kişisi belirleyip önceden nasıl bir yol yordam izleyeceğinizin planını yapın(olay gerçekleştiğinde insanın aklı duruyor)

-Aile büyüklerinizi köy gibi farklı şehirlere yolluyorsanız ileriki dönemde bir daha düşünün, kötü bir durumda illerin devlet hastanelerine mecburen maruz kalıyorsunuz, covid yüzünden özel hastaneler kabul etmiyor, istanbula sevkte edemiyorsunuz(hastanın durumu dolayısı ile)

-Yoğun bakım çalışanını bir şekilde yakalayın ve bahşiş verin ki hastanızla ilgilensin, hastamız covidi atlatmasına rağmen devlette geçirdiği dönemdeki bakımsızlıktan hala hastanede yatmakta..

-Geride, karantinada evde kalma durumunuz için en az 2 haftalık yiyecek istifleyin. Evdeki erzağın nasıl tükendiğini anlamıyorsunuz..

duyuru olarak açmıyorum, aynı şekilde süreci yaşamış ve öneri vermek isteyenler olabilir..

 
Çok teşekkürler.


  • mobydick  (15.10.20 00:27:25) 
Teşekkür ederim ama millet tavsiyelerinizi dikkate almayı bırak. Cayır cayır geziyor egleniyor. Büyük şehirlerden birinin merkezinde oturmaktayım. İş sebepli her gün evden çıkmak zorundayım. İşe giderken ve gelirken arabanın camından mekanları kafeleri seyrediyorum . Girip oturmaya kalksan oturacak yer yok. Tıklım tıklım.


  • limonlu eksi  (15.10.20 10:42:52) 
çok geçmiş olsun , bilgiler için teşekkürler.


  • member of illuminati  (15.10.20 10:43:45) 
Oncelikle gecmis olsun. Dusunup yazdiginiz icin tesekkurler!


  • invictae  (15.10.20 11:44:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.