[]

yavru köpeğe kemik verilir mi?

merhaba, 3 aylık maltese terrier yavruma sadece kuru mama verdim şimdiye kadar. ancak artık yavaştan kemik/kemik suyu vermek istiyorum. veterineri bu konuda çok net, kuru mamada her vitamin mineral var diyor ancak kuru mamalar da en nihayetinde endüstriyel bir ürün. vücudu için yeterli besini alıyor olsa da benim içim rahat değil. kemik gelişimi ve diş sağlığı için kemik yemesi gerektiğini düşünüyorum. tabi ki her kemiği vermeyeceğim. çiğneyebileceği ve midesinde sindirilebilecek kaburga kemiklerini 15 dk kaynatıp suyunu mamasına eklemeyi, kemiğini de oynaması için vermeyi düşünüyorum. bu konuda danışabileceğim yetkili tek kişi veterineri ve onun da görüşünü yukarıda belirttim. tecrübeli ve bilgi sahibi yazarlar yardımcı olursa çok sevinirim. şimdiden çok teşekkürler.

ek olarak şunu da belirtmek istiyorum, 2. karma aşısını olalı 5 gün oldu. kuduz aşısını da 5 gün sonra olacak.


 
veteriner kuru mama konusunda haklı.
köpeğe zaten pişmiş kemik verilmez.
kemik piştiği zaman zaten az olan elastik yapısını kaybeder, kurur ve kırıldığında çatallaşır.
dolayısıyla köpeklerin gırtlağına takılma ve bağırsaklarına zarar verme riski vardır.
tavuk kemikleri küçük olduğu için onlar da aynı tehlikeyi taşır.
bu şehir efsanesi değil, "ver yea, bir şey olmaz" diyen çıkacaktır ama kemik yediği için kıvrana kıvrana ölen köpek görmüş biri olarak, hiç o toplara girmenizi önermem.

çiğnemesi ve diş taşı oluşumunun azalması için kemirilebilen ve yenebilen yapay kemikler var, onlardan alabilirsiniz.

bir de, kuru mamalar endüstriyel ama maltese terrier de doğanın bir parçası değil.
genetik olarak "üretilmiş" hayvanlar bunlar.
dolayısıyla alerji veya gen havuzunda bulunan her türlü hastalığa karşı melez bir köpekten daha az dayanıklı.
akraba evliliğinden olan çocuk gibi düşünün.
o yüzden onun sağlığına uygun bir kuru mama onun için daha iyi.
kaliteli, iyi bir mama verirseniz yeterince beslenir veterinerin dediği gibi.

çiğneme çubuklarından da alırsanız, o da dişleri için yeterince koruma sağlar.

köpeğe kemik verilmez.
  • blatta hiberna  (14.10.20 20:50:41 ~ 20:52:33) 
@blatta hiberna cevap için ne kadar teşekkür etsem az. peki suyunu soğan, patates havuçla kaynatıp kuru mamasına az bişey ekleyip versem olur mu?


  • melina  (14.10.20 21:45:35) 
soğan vermeyin sakın, toksik etkisi var.
havuç ve patates de fazla şekerli ve nişastalı.
iyilik yapayım derken hayvana zarar vermiş olursunuz.

yani illa et suyu verecekseniz "sade" olsun.
baharat falan da olmasın içinde.
  • blatta hiberna  (14.10.20 21:51:46) 
Hiç evde küçük köpek beslemedim. Bu yüzden bilgi ne kadar doğrudur bilemeyeceğim ama evde köpek besleyen birkaç arkadaşımdan ekstra besinler vermenin köpeğin cilt kokusunu olumsuz etkilediğini duymuştum.


  • Mirket  (14.10.20 22:21:46) 
Ev yemeği kesinlikle vermeyin, veteriner, veterinerinize güvenin. İnsanlara yönelik ürünleri kullanmayın şampuan sabun dahil. Kan değerlerine baktirarak eksikleri var ise vitamin vb takviyesi alın (veterinere danışarak tabii ki)


  • mirty  (14.10.20 22:25:55) 
bizim köpek eğitmeni, benzer soru karşısında net şekilde kesinlikle kemik vermeyeceksiniz deyip kestirip atmıştı.
bana kalsa ben ne yiyorsam ondan yesin hayvan da. o kadar geri kafalıyım ama veteriner de, eğitmen de sağlıksız olduğunu söylüyor.

  • d e j i n  (15.10.20 12:14:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.