[]

premiere pro'da .dng dosyaları ile çalışmak

merhaba,

premiere pro'ya .dng uzantılı dosya import etmek istediğimde crash ediyor. import/media browser/drag&drop hep aynı sorunu yaşattı.

bu dosyaları nasıl import edebilirim? artık kafayı yemek üzereyim iki gündür sadece import etmeye çalışıyorum forum forum geziyorum bi el atıverin.

premiere cc19 ve cc20 var.

edit: BMD Cinema Camera raw dosyaları bunlar.

 
adobe camera raw'u günceller misiniz bi? Bir hata varsa belki. Veya silip tekrar kurmak iş görebilir.

Ama, eğer bilgisayar (harddisk hızı, işlemci, ram vs.) yetersiz geliyorsa import etmekte zorlanıp patlıyor da olabilir. Sanırım eski blackmagiclerin görüntüsü o, bilmemkaç mb'lık 24-25 kare oynatması lazım standart harddiskle çok kolay değil. Bence davinci resolve'a import edip (free versiyonu var) prores veya dnxhr olarak exportlayın, onun üzerinden kurgulayın çok özel bir durum yoksa. Raw'u kaybetseniz bile 10 bit 444 iş görmez mi?

edit: tahmin ettiğim gibi blackmagicmiş. O zaten sıkıntı sayılır yani, bu yüzden pocket 4k 6k'ya falan kendi raw codeclerini getirdiler redcode gibi. Yine de ben 2.5k olan blackmagicin dng görüntüsünü sorunsuz işlediğimi hatırlıyorum. Premiere veya cameraraw ile ilgili bir yazılım sorunu olabilir. En kötü premiere'in de daha eski bir versiyonunu kurmayı deneyin.
  • nhk ni youkosu  (14.10.20 20:09:58 ~ 20:12:57) 
@respect ayarını mı bilemedim bilmiyorum ama ediusa import etmek istediğimde her birini ayrı file olarak alıyor, normalde 0000 uzantılı olanı import edince tek video olarak alması lazım. böylesi hiç olmadı. var mıdır bir inceliği?


  • klassno  (15.10.20 17:17:46) 
onun da import kısmında altta "image sequence" gibi tik atılması gereken bir şey olabilir.


  • nhk ni youkosu  (15.10.20 23:46:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.