[]

Batte Royal Oyunlardan Zevk Alamamak

Belli bir yaştan sonra mıdır yada yeteneksizlikten dolayı mıdır battle royal oyunları olmuyor. Senden iyileri hep oluyor yetişemiyorsun bir zaman sonra zevk alamıyorsun. Bırakacağım hepsini yüzlerce başka oyun var zaten battle royal oyunlarına girmekten diğerlerini unutuyoruz hep bağımlılık yaptırıyor zamanla. Jahrein, pintipanda, metmellow gibi yayıncılarında hiç oynadığını görmedim ben zaten, yayınlarına bir keresinde beceremiyoruz demişlerdi. :) Zaten iş güç var akşam gelince 2 3 saat keyif alarak oyun oynayalım diyoruz hayattan soğutuyorlar herkes sanki profesyonelmiş gibi oynuyor yetişemiyorsun. Warzone pubg oynasam herkes profesyonel gibi, battfield 1 oynasam ateşin nerden geldiğini bilmiyorsun ortalık 56 ya dönmüş zevk alamıyorsun. Senaryolu oyunlar yada witcher yeni çıkan cyberpunk türü rpg oyunlarda iyi en azından kanser etmiyor.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Benimle aynı fikirde olup rekabetçi oyun oynamayanlar var mı? Yada bu tür oyunlardan vazgeçemeyecek olanlar?


 
PC ile oynuyorsan zaten hiç kasma bence. Belli bir süre oynadıktan sonra hala üst sıralara çıkamıyorsan skor tablosunda bunun tek bir sebebi var: Hile.

Ben BF 1 ve BF V'i PS4 ile oynuyorum. Hile yok. Çok iyi oyuncular denk geliyor elbette arada ama bazı oyunları birinci, genelde ise hep iyi yerde bitiriyorum oyunu.

PC'de CS GO oynayalım diyoruz her 10 oyundan 8'i hileli oluyor. O yüzden oyun kanser ediyor. Muhtemelen Battleground oyunlarda da çok fazla hile var.
  • himmet dayi  (14.10.20 19:29:36) 
Oyunlar da hile var hileyi geçtim bazıları gününün tamamını oyuna veriyor bizde işten gelince 2 3 oyun oynayalım zevk alalım diyoruz bu sefer de tadı çıkmıyor ki oyunun. Kanser ediyor gelen vuruyor giden vuruyor. Birde oynamazsan bir süre hemen kas hafızası refleksler azalıyor o da çok nankör aslında hep oynaman lazım bu sefer de bütün hayatın o oyun oluyor.


  • freezone  (14.10.20 19:32:57) 
Battle Royal sevmeyenlerdenim. Ama tam olarak beceremediğimden değil, bana bir şey katmadığından. Yani sürekli aynı şey oluyormuş gibi geliyor. Loot yap, adam ara, çatış, öl veya kazan hoppp tekrar yine başa dön. Böyle rekabetçi oyunlar arasında sadece Lol ve Cs go çok oynadım. cs go'da yükselemedim iyi oynayanlar var :) lol de epey yükseldim ama yine ilk başta dediğim gibi hep aynı şey olduğu için bıraktım ve 1 senedir açmadım. Ayrıca çok zaman yiyor böyle oyunlar. Normal hayatına vakit ayıramıyorsun. Bir maç en az yarım saat sürse, girince yine 4-5 el atıyorsun. Böyle oyunlar da öğrenmesi kolay ama ustalaşması zor. Çok çok vakit ayırman lazım iyi yerlere gelebilmek için.

O dediğin hikayeli oyunlar ise sana hırs harici çok şey katıyor. Atmosfer, güzel bir hikaye, özgürlük hissi, iyi yazılmış diyaloglar ve en önemlisi oyun eninde sonunda bitiyor :) Ara verip oynasan bile normal hayatına bir şekilde devam ediyorsun. Bağımlılık yapmaz, tek amacın var hikayenin sonunu görebilmek. GÖrünce bitiyor yani.

Hırs istediğim zaman souls temalı oyun(bloodborne<3 Dark souls serisi) kuruyorum. New game plus kasıp kendimi test ediyorum. Bİr şekilde o zorluk hissini tadıyorum.

Zaten genel olarak online oyun sevmiyorum ben. Yani ben oyuna dünya para veriyorum karşılığında iyi bir atmosfer, güzel hikaye görmem lazım. hikaye bittikten sonra ilgimi çekmiyor. Last of us 2 nin verdiği oynanış ve atmosfer benim kontrol ettiğim bir film izlemiş hissi verdi ve geçtim gittim bu bana yetiyor.

Bir ara ben çok korkuyordum ulan her yer oyuna battle royal ekliyorlar, her oyun onlie çıkıyor. Dedim herahlde hikayeli oyun devri bitiyor ama allahtan o ara God of warlar, last of uslar rdr 2 ler, bi kaç iyi satan hikaye ağırlıklı indie oyunlar çıktı da tek kişilik hikayeli oyunların ölmediğini gösterdi :D
  • eazy  (14.10.20 19:40:24 ~ 20:24:23) 
katılıyorum ben de hiç zevk alamıyorum ayrıca eazy çok güzel yazmış her dediğine +1

rekabetçi oyunlar hem büyük bir zaman kaybı hem sinir harbi. zevk vermekten çok zarar verdiğini fark ettiğim zaman herhangi bir rekabetçi oyun oynamayı bıraktım.

o işi profesyonel olarak yapıp bir takımda oynayıp para kazanmadığın sürece anlamsız bence rekabetçi oyun oynamak.
  • kim bilir  (14.10.20 19:51:34) 
hile olsun olmasın, hiç ilgimi çekmedi. ilgimi çekse bile fiziksel olarak oradakiler gibi seri oynamama imkan yok. oyun videolarını izlemeyi severim ama bu tarz videoları bile izlemiyorum.


  • sutlu nescafe  (14.10.20 20:08:15) 
Sene 05-06 falandi, battlefield oynuorum. Bayagi antrenmanliydim o zamanlar, makina saglam zaten oyuna gore ayarlanmis. Internet sikintisi yok zaten yurtdisindayim, lag falan yok. Neyse, bir odaya girdim, kafayi kaldiramiyorum aninda indiriyorlar. Hile yapilmadigina eminim zira butun hileleri biliyorduk o zamanlar, neyse. 3-4 saat ugrastim kimseyi pek kimseyi vuramadim. En sonunda ekrana yazdim kac yasindasiniz ne ayaksiniz diye, yas ortalamasi 13 falandi, ben 23-24 yasinda idim o zamanlar.

Buraya kadarmis dedim biraktim, bir daha oyun oynamadim. Bir tek diabloyu bekliyordum o cikinca kesin makina toplarim diyordum o da cikti gidip almak bile istemedim. PS ile isim hic olmadi, PC de oynuyordum sadece.

Acikcasi 30lu yaslara gelip hala oyun karsisinda saatler gecirene hayret ediyorum artik..Hala vazgecmeden oynayanlar varsa, bunu nasil basardiklarini anlatabilirlerse sevinirim..
  • cooperr  (14.10.20 20:32:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.