[]

Avusturya ve almanya arasındaki farklar nelerdir?

Avusturyalıların daha tutucu insanlar olduklarını duydum. Aslında genel olarak avusturya hakkında iyi bir şey duyamadım. Almanya'dan ve almanlardan farkları nelerdir?




 
Bizim alamancilar, Avusturya almancasi için komik diyorlar.


  • allah yazdiysa bozsun  (14.10.20 18:06:10) 
daha ırkçı ve daha muhafazakar olduklarını biliyorum kültürel olarak. her genelleme gibi bu da yanlıştır tabii.


  • roket adam  (14.10.20 18:41:40) 
Avusturya aşırı sağ bir partinin koalisyon ortağı olduğu bir hükümetle yönetiliyor. Koalisyonun aşırı sağcı olmayan diğer ortağı da bu partiyi aratmaz zaten. Halk destek verdiği için iktidardalar. Dolayısıyla genelde göçmenler özelde ise Türk ve müslümanlar için işlerin giderek zorlaştığı bir ülke şu an. Almanya’da da aşırı sağ yükselişte fakat genel olarak daha liberal bir toplum var. Bir de Almanya daha ucuz sanırım.


  • but that was just a dream  (14.10.20 19:03:09) 
Avusturya'da emeklilik Almanya'ya göre çok daha rahat. Maaş bakımından fark var.

Çalışırken maaşınızın daha az bir kısmı vergi olarak kesiliyor.

evli, çocuklu, boşanmış, single gibi vergi klasmankı farklılıkları yok.

Almanya bölgeleri çok farklıdır. Bavyera denilen eyalet Avusturya'yla sınır komşusudur ve kültürel olarak benzerler. eski doğu almanya bölgeleri farklıdır. hamburg bremen desen liman şehirleridir. Avusturya için bu farkılılık o kadar keskin değil diye düşünüyorum. Tracht denilen folklör kıyafetini almanya'da giyersen sana bavyeralı derler, avusturyada giyersen avusturyalı derler.

Almanya'da almanca birine yol bir şey sorsam (almancam o sırada çok kötüydü), ne kadar iyi almanca konuşuyorsun der, kelime öğretmeye çalışır. Viyana'da çok minor bir hata yaptığımda (almancam daha iyiyken) hemen surat ekşitmeler falan... Ve benim Türk olduğumu anlamaları imkansız o anda...Türk müslüman değil direkt yabancıya gıcık olma hali var. İtalyan ya da fransız falansan da öyle. birbirlerini de çok sevdiklerini sanmıyorum....

Avusturya zengin turistleri çeker. Dağları olsun, gölü kapatmış detox kampları olsun. Almanya için böyle bir şeyi söylemek zor.

Almanya'da her yerde grafiti anarşistlik görürsün. Grafiti Berlin'den çıkmış bir şey. Berlin duvarını görmeye bir sürü insan geliyor. Viyana'ya opera izlemeye geliyorlar.

Avusturya şansölyesi sebastian kurz'un ses kayıtları mı ne çıkmıştı araplarla, siz bana seçimde destek olun ben size şurayı vercem avusturyadan gibi bir şey. Adam bunun üzerine yine seçim kazandı.
Eski Almanya cumhurbaşkanının (politik biri değil, bizdeki eski cumhurbaşkanlığı gibi düşün), karısı kendi arkadaşına bankadan kredi çekmek için (rica minnet devreye giriyordu sanırım) bankayı aramış. Bu olay patladı ve cb istifa etti. Düşün, kendisi bile aramıyor bankayı karısı arıyor.

aklıma gelenler bunlar.
  • sonsuz  (14.10.20 20:09:31 ~ 20:10:20) 
"Almanya´da irkcilik ayip, Avusturya´da degil ama bu ikisinin de irkci olup olmadigi hakkinda az sey soyluyor." demisti bir hocam. Cok genel bir tespit tabii ki, ancak hakli bir yani da var.


  • buf-e kür  (14.10.20 20:25:44) 
Avusturya ırkçı bir ülke, çok kasıntılar.


  • nahtoderfahrung  (14.10.20 22:59:07) 
İş bankası kültür yayınları'ndan çıkmış Kumandanım Galiçya Ne Yana Düşer adlı kitapta savaşçılıkları ve disiplin anlayışları konusunda uzun uzun tespitler ve mukayeseler vardı.


  • Mirket  (14.10.20 23:12:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.