[]

Sgk vergi borcu ve e haciz

2010 dan kalan bir borç varmış, hesap açtırıp parayı yatırınca sgk bloke koydu. Aslında sorumlusu iş ortağımız ama yatırmamış, borç şahsi olduğundan ödeyeceğiz artık.

Sorun şu ki, bu ortak şahsiyetsizi ödememiştir diye düzenli olarak kontrol ettim, sgk da herhangi bir borç görmedim. Tebligat ta elime ulaşmadı. E-devletten hiç bir şekilde borç, haciz, dava sorgulamasında bu borca dair bir kayıt göremedim.

Bu konudan haberim olsa hiç geciktirmeden öderdim ama bu gün ortaya çıktı.

Sorum şu, yapılandırma vs gibi hakkımız var mı, duyumu olan ya da izleyeceğimiz yol konusunda fikri olan? Ortak konusunu aramızda çözücez artık.

 
sgk'yı bilmiyorum, vergi borcu için haczi koyan vergi dairesine gidin, bir miktar ön ödemeyle taksitlendiriliyor. istenecek ön ödeme de, taksit sayısı da kısmen müdürün insiyatifinde. yalnızca yanlış hatırlamıyorsam kdv 6'dan fazla taksit olmuyordu. diğer vergilerde benzer limitler var mı bilmiyorum. geri kalanları 8'e filan bölerler ama vergi barışı filan çıkmadığı sürece öyle 18 - 24 taksit olmaz.

bir de yanlış hatırlamıyorsam taksitler 2 ayda bir ödeniyordu ama vergi barışına mahsus bir şey miydi yoksa normal zamanda da öyle miydi hatırlamıyorum tam olarak.

her halükarda vergi dairesine imza yetkilisinin gitmesi gerekiyor.
  • kalifiye balta sapi  (14.10.20 20:03:07) 
sigortaya gideceksiniz ve yapılandırma talep edeceksiniz. Borcun 5'te 1'i gibi bir tutarı peşim yatıracaksınız ve geri kalana 12 taksit yapıyorlar.

fakat ortağımız dediğinize göre işin içinde en az 3 kişi var. şirket sadece sizin üzerinize miydi? artık çok geç ama değilse bile bu borcu şirketteki hisseniz oranında ödemeniz doğrusudur. sadece sizin değil diğer ortakların da hesaparına bloke gelmiştir büyük ihtimalle ve şirket adresine de önceden tebligat da gitmiştir.
  • malheiros  (14.10.20 20:39:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.