[]

allahını seven üstüme yemek tarifi atsın

merhaba. neler yiyorsunuz bu ara? yapacak bir şey gelmiyor aklıma.

taleplerim: kolay, çok vakit almayan, çok bulaşık çıkartmayan, çok çeşitli malzemeli olmayan tercihen sulu, sağlıklı yemekler. tavuklu sebzeli falan. + 2-3 gün saklanabilen hatta buzluğa atılabilen şeyler de olursa güzel olur.

bildiğim ve yaptığım yemekler:
pırasa
karnabahar
fasülye (geçiyo zamanı)
patates yemeği
tavuk sote (+mantarlı tavuk)
bikaç tane daha varsa vardır. böyle.

not: illa sulu, yemek gibi yemek olmasına gerek yok. mücver yapıcam mesela akşama, onun gibi şeyler de olur. yani atıştırmalık gibi ama çok yiyince karın doyuran.

FIRIN HAKKINDA: fırına bikaç kere patates+kabak+patlıcan karışımını verdim. yağlı kağıda serdim ekstra yağ falan koymadan, sadece salçayla azcık yağı karıştırdım onu attım içine, bi de baharat. bu tarif başka nasıl lezzetli olur, ekstra yağ eklemek mi lazım? baya doğrayıp her şeyi kağıda serip fırına seriyorum ama ÖZELLİKLE PATATES kupkuru ve kötü oluyor. ne yapmalıyım.

danke.

 
patatese yağ eklemezsen kuru olması normal.


  • sutlu nescafe  (14.10.20 17:35:13) 
Mercimek köftesi, kısır.


  • ykyt  (14.10.20 17:44:26) 
basit ve fakat besleyici ve zeytinyağlı olduğu için birkaç gün saklanabilir bir yemek; türlü :) etli de yapabilirsiniz. yumurtalı patates olabilir, nohut/pilav, sebzeli/ton balıklı makarna da olabilir. biraz da hayalgücünüze kalmış.


  • orient blue  (14.10.20 17:46:13) 
ben şunu yapıyorum ve çok güzel oluyor. tavsiye ederim.
patatesleri yuvarlak yuvarlak doğruyorum. sonra önce tepsiyi yağlıyorum. sonra patatesleri diziyorum. üst üste 2 sıra olabilir isterseniz. istediğinize bağlı aynı yemeği 1 öğünden fazla yemeyen biriyseniz ona göre ayarlarsınız. tabii patateslere de fırçayla yağ sürüyorum. 190 derece fırını ısıtıp patatesleri fırına atıyorum. patateslerin üstü kabuklanana kadar durması gerekiyor.
bu sırada küçük bi tencereye zeytinyağı koyuyorum. 1 büyük soğan doğruyorum. kıymayı kavuruyorum. içine biraz salça, doğranmış domates 2 tane, 2-3 tane sivri biber doğruyorum. sonra 2 su bardağı sıcak su koyuyorum. 2 diş sarımsağın kabuğunu soyup bütün şekilde atıyorum antibiyotik niyetine. 10-15 dk kadar kaynatıyorum. altını kapatmadan tuzunu ve karabiberini koyuyorum. sonra fırındaki patatesin üstü kabuklaşmışsa fırından çıkartıp güzelce kepçeyle eşit derecede yayıyorum suyunu falan da döküyorum. fırında 20 dakika kalıyor. işte geldik püf noktamıza. eğer bu 20 dk bitip de fırını kapattığımda kapağını açmazsam kupkuru çok kötü oluyor. ama 20 dk sonunda kapağını açarsam mis gibi yumuşacık oluyor.
çok lezzetli ve doyurucu bir yemek, ben çok severim hatta yazarken canım çekti, afiyet olsun.
  • matilda  (14.10.20 18:09:10) 
barbunya (havuç ve patatesli)
ıspanak (bulgurlu ya da pirinçli)
ton balıklı semizotu salatası (domates ve küp kaşarlı)

acıktım lan.
  • hushhush  (14.10.20 18:23:05) 
Balık . Pazardan aliyorum temizleyip veriyorlar zaten. Yapismaz bir tavada cok az yağ ile kapagi kapali kisik ateste pisiriyorum. Balik piserken de salatami yapıyorum. Max yarim saatte sofradasin. Yesillikleri ayiklayip karbonatli suya koyup o arada balığı tavaya koyuyorum sonra diger malzemeleri yika dogra en son yesilligi durulayip doğra ve hersey hazır. Aynı sekilde balik yerine hindi göğüs de kullanabilirsin. Bu arada balik levrek çupra gibi buyuk balik hamsiyle ugrasilmaz.


  • apartman teyzesi  (14.10.20 18:39:55) 
Yumurta piyazi da yumurta haslama suresinde hazirlanan bir yemek


  • apartman teyzesi  (14.10.20 18:41:36) 
Marketten kozlenmis patlican ve yogurt aliyosun. Bi guzel onlari karistiriyosun. Kasaptan 150 gr kiyma aliyosun. Onu da salca, sogan ve bilumum baharatlarla harmanlayip pisiriyorsun. Sonra yogurtlu patlicaninin ustune boca ediyorsun. Mis gibi ev usulu alinazik.

Yogurtlu patlicanin yerine ekmek dilimlerini kup kup dograyip tavada tereyagiyla dondurup kiymali harci ustune dokersen de guzel oluyor. Afiyet olsun.
  • dedim ben sana  (14.10.20 20:43:46) 
Ben genelde tavuk/köfte/somon soslayıp buzluğa atıyorum. 4-5 gün bunları yiyorum. Kalan zamanda ıspanak, kabak, fasulye gibi yemekler. Canım pizza cekiyorsa, fit/diyet/sağlıklı pizza yazarak aratıyorum. Geçen bu şekilde kabak dilimlerinden pizza bites gibi bir şey yaptım nefis gitti.


  • jazzabel  (14.10.20 21:35:09) 
Firinda yaptiginizi ayni sekilde firin torbasinda yapin, daha lezzetli olur. Hatta icine tavuk da atin.


  • 65 derece  (14.10.20 21:35:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.