[]

Kat İrtifaklı ( Yani İskansız) Ev Satın alacağım , Dikkat Etmek Gerekenler?

selamlar,

istanbul kağıthane bölgesinde sevdiğim bir muhitte 15 yıllık bir binadan teraslı dubleks ev almaya niyet ettik. ev biraz harap tadilat vs. de yapacağım alırsam
emlakçı tapu görselini attı, yapacağın kontrolleri yap, ardından kapora istiyeceğim dedi.

Tapuda arsa gözüküyor malum ama elektrik su doğalgaz ayrıymış.

benim şimdi ilk iş ne yapmam lazım belediyeye gidip bu ev neden iskansız diye mi sorgulayacağım
tapuya mı gideceğim dikkat etmem gerekenler nelerdir.?

yardımcı olabileceklere teşekkürler

 
İskansiz evde oturursaniz inşaatta oturuyorsunuz demektir. Birine bir şey olacak olsa hafezanallah başınıza iş olur birincisi ikincisi elektrik şu abonesi inşaat olarak yapılmış olmalı veya eskiden normal abonelik almış olabilirler. Buna bakmalisiniz. Ben olsam almazdım. Sizi bilemiyorum


  • fempusay  (14.10.20 16:57:02) 
İskan olmayıp da suyu elektriği ayrıysa 15 yıldan daha eski bina olabilir, o zamanlar elektrik su aboneliği için sıkıntı çıkmıyordu. İstanbul'un yarısı bu haldedir, belki de fazlası.

Bunlardan önce bina gerçekten 15 yıl önce ve de deprem yönetmeliğine uygun mu yapılmış ona bakın.

Binanın fotosu ya da ilan linki varsa at bakalım, proje tipinden belli olur yapısı.
  • John Bloor  (14.10.20 17:43:29) 
Bırak istanbulu tr de bulunan evlerin yüzde 80 i bu durumda, ben daha önce bir sıkıntı ile karşılaşmadım, ama karşılaşılmayacağı anlamına da gelmemeli tabi ki bu.


  • paramolacak  (14.10.20 17:50:26) 
selamlar,

kat mülkiyetine çevrilirse alacağınızı iletebilirsiniz.

aksi halde belediyeye gidip oturma ruhsatı vs. sormanız gerekli
  • konsomatrix  (14.10.20 19:17:51) 
O kadar eski binalarda iskan olmaması abonelik için sıkıntı olmaz normal abone gibi oluyor daireye fatura geliyor binaya değil. Yeni binalarda şantiye olarak geçiyor ve uçuk ödemeler oluyor.


  • Uncle Sam  (14.10.20 20:51:55) 
hocam
tapuyu bankaya at
kredi cikiyorsa
güvenilirdir

ama arsa tapusuna kredi cikmaz
  • kingcyrax  (14.10.20 21:16:18) 
Tapu arsa tapusu mu diye geçiyor emin değilim ama kat irtifakı kurulmuş olsa gerek. Ben böyle bir ev için kredi talep ettim, halkbank sebep vermeden reddetti, akbank kredi verdş. Yani kredi talep et, veriyorlarsa sıkıntı yok diye düşünmeyin. İlk akbank'a başvursam haberim bile olmayacaktı.


  • crescendo  (15.10.20 04:18:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.