[]

anayasa mahkemesi

dunku gundem olan olaylardan sonra aym sitesine bakayim dedim.

ozgecmisleri inceledim baskan ve isikli paylasimi yapan uye hukuk okumamislar, bu nasil oluyor, mahkeme deyince benim aklima hakim, savci ve avukatlar geliyorlar ama atladigim bir sey mi var?

www.anayasa.gov.tr
www.anayasa.gov.tr

 
Atanarak gelmiyorlar mı bu kişiler? Normal. Hayvanat bahçesi müdürü nasıl ki Tübitak'a müdür yardımcısı olarak atanıyor güreşçiler nasıl ki banka yönetimlerine atanıyor, öyle.


  • angelus  (14.10.20 15:27:45) 
@angelus anladim ancak bu siradan bir is degil ki? mesela ben bicki dikis okuyup devlet hastanesine bashekim olarak atanabilir miyim?

bankaci adam, isletme okur, gida muhendisligi okur, fzik okur her sey okur ama

mahkeme = hukuk diye dusundum
  • exlibris  (14.10.20 15:30:24) 
Dediğin gibi olması lazım normalde ama kanunen hukuk okuma zorunluluğu yok bu makama gelmek için, esasında farklı bir bakışaçısı olması açısından bir iki üye bu şekilde olabilir ama böyle bir kanuni zorunluluk olmayınca kadroyu bu şekilde oluşturmak için fırsat oluyor. Başhekimlik konusu hakkında bi bilgim yok ama bi ara pratisyen bi doktor çalıştığı hastanede uzmanlar falan varken başhekim olarak atanmıştı, bunlar olabiliyor bizde.


  • angelus  (14.10.20 15:38:12) 
Mevzuatta önü açık. Normatif olarak tartışılabilir tabii ki katılıyorum. Ama hukuk okumakla olay bitmiyor. Hukuk nosyonu hukuk insanı olmak mesleki ünvan üstü bir şey.

Değişmediyse eğer örneğin bir ekonomi mezununun avrupa insan hakları mahkemesine kadar gitmesinin de önü açık mevzuat olarak.

Ekonomi okursan vezir de olabilirsin rezil de..keriz de.

Hukuk nosyonu kazanmak bambaşka bir olgu.

Her hukuk okuyanda ya da hakim savcıda da bu mevcut tamamdır sanmayın.
  • AlsterWasser  (14.10.20 15:41:38 ~ 15:44:00) 
Muhtemelen evren falan kafasına göre hukukçu bulamadı o dönem, kanuna bu saçmalığı yazdı.
Mantıklı hicbir yönü yok.

Başhekim benzetmesinden de kötü çünkü başhekimliğin idari yönü var. Bu konu ise tamamen uzmanlık isteyen bir konu.
  • prizmatik  (14.10.20 15:43:44) 
Amerika'da supreme court üyesi olmak için de hukukçu olmaya gerek yok. Pratikte hukukçu olmadığı halde üye olabilen var mı onu bilmiyorum ama.


  • plutongezegendegilmi  (14.10.20 16:32:48) 
bu hukuk mezunlarının kendini beğenmesi diye bir olay var.

arkadaşım ünv. de ne öğretiliyor ki. bu hukuk ve her bölüm için geçerli. piyasada öğreniyorsun pek çok şeyi. iibf mezunu da az sayıda hukuk dersi almıyor ama onlar da boş asıl olan piyasa.

şimdi adam iibf mezunu ama 20-30 yıl idari hakimlik yapmış. sen hala ilk 4 yılına takılıyorsan 20-30 yılı önemsemiyorsan sende sorun oluyor.
  • yeahbutso  (14.10.20 18:52:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.