[]

Yurtdışında Karttan Euro Harcamak

Selamlar, 3-4 aylık bir yurtdışı seyahatim olacak. Ödemeleri karttan yapmak istiyorum ancak TL hesabından çeviriyle kayıpla uğraşmak istemiyorum. Euro hesabımdan direkt ödeme yapabileceğim bi formül var mı?




 
teb bankasından euro hesap açtır, paranı euro hesaba yatır tr den çıkmadan. yurtdışı harcamalar için euro hesabını tanımlat karta. çoğu avrupa ülkesinde komisyonsuz direk kendi hesabından para çekebiliyorsun, ilgili ülkeler listesi teb in sitesinde var.
aynı şekilde gene tebde kredi kartı çıkart ekstre yi euro olarak iste. kredi kartınla yaptığın tüm harcamaları birebir euro ekstre ile öde. bu şekilde hiç bir kaybın olmuyor.

dikkat etmen gereken 2 konu var. 1)debit kartla para çekerken mutlaka teb in sitesinde yazan bankanın atm sini kullan, ülkesine göre değişmekle beraber genellikle bnp paribas ya da deuthche bank oluyor, mesela ukraynada gene bnp paribasın ortak olduğu bir banka var ondan çekebiliyorsun komisyonsuz olarak. Euronet diye dolandırıcı bir oluşum var, euronet atmlerinden uzak dur. 100 euro ya 50 euro komsiyon alıyor şerefsizler.
2)kredi kartı ile alışveriş yaparken bazı poslar yabancı kart olduğu için ödemeyş dolara çevireyim mi diye soruyor, dikkat et kabul etme. hangi ülke olursa olsun pos makinasında çevrim kabul etme, ülkenin para birimi ne ise ondan ödeme yap. eğer euro dışında bir işlem yapıyorsan örneğin çek korunası yada ukrayna grivnası, banka gene mutlaka komisyon yansıtıyor fakat diyelim çek korunası harcadın makinanın dediği şekilde usd yada euro ya çevrim yaparsan 2 defa komisyon giriyor, h.sonu ve mesai saatleri dışında da katlamalı giriyor. ama euro işlem yapıyorsan hiç bir komisyon yok 7/24. ama mutlaka ekstrenin euro olmasını bankaya tanımlat.
ayrıca ek olarak y.dışına çıkarken bankaya 3-4 ay boyunca y.dışında olacağını belirt müşteri hizmetlerine, ona göre sisteme not alıyorlar, aksi takdirde sürekli yurtdışında işlem yapınca şüpheli durum deyip kartı işleme kapatıyorlar bilgin olsun

gideceğin ülke hangisi?
  • zikardo  (14.10.20 14:59:25) 
www.cepteteb.com.tr

buraya bakip gidecegin ulkede anlasmali banka varsa, cepteteb hesabi actirip, sonra eur hesabi acarak ve ana hesap olarak eur hesabini belirlersen atm kartinla alisveris yapabilirsin
  • exlibris  (14.10.20 15:25:27) 
prepaid kartlar bunun için yokmu? yurtdışında bi ton vardır git ordan al içine para yükle kullan


  • plastic_angel  (14.10.20 16:31:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.