[]

2k monitor para ziyanı mı?

monitor almayı düşünüyorum. fakat kafamda çok soru var.

hali hazırda zaten 21.5 inch fhd monitorum var fakat bunu 2. monitor yapcam artık. yerim de dar olduğu için yeni monitorde 24 inch üzerine çıkamayacağım gibi.

almışken iyisini alayım 2k çözünürlüklü olsun diyorum ama internette çok şey söyleniyor. 1080p çözünürlükte kullanınca video ve oyunlarda bulanıklık artıyor deniyor. zaten ekran kartımın da oyunlarda 2k çözünürlüğü kaldırabileceğini düşünmüyorum. Videolarda ise 2k sıkıntı olmuyor.

1080p üzeri bir çözünürlükte bir monitor parayı dışarı atmak mıdır?

düşündüğüm monitor samsung qhd ya da qled monitorlerinden biri.

 
28 inch 4k kullanıyorum yanında da 24 inch fhd var.

24 inch için 2k bence gerekli değil. ekran zaten ufak ve native çözünürlükte 2k açarsan ikonlar yazılar ufak kalacak. denildiği gibi çoğu oyunu da fhd oynayacaksın eğer gerçekten çok bir ekran kartın yoksa.

fakat28 inch boyutuna çıkınca fhd artık yetersiz kalıyor. o zaman 2k veya 4k gerekli.
  • orpheus  (14.10.20 00:13:23 ~ 00:13:49) 
24 inch bu iş için sınır gibi bir şey bence.

Yani 24” için gerek yok ama 27” için kesinlikle 2k aşağısı kurtarmaz ben de böyle düşünüyorum
  • jamiro  (14.10.20 08:16:43) 
27 inç ve 2k ikilisi ideal bence.

Daha büyük monitörlerde 4k düşünülebilir.
  • chicha_v2  (14.10.20 11:03:20) 
ne için kullanacaksın
sadece oyun için gibi anlıyorum , o zaman ekran kartının destekleme muhabbeti var.destekleme derken akıcı şekilde kullanmak kastım oyunlarda.
hadi ekran kartın destekledi, lag yani gecikme muhabbeti giriyor.
çok detay var amacın ne sistemin ne bilmek gerek.
  • bugga  (14.10.20 12:44:16 ~ 12:44:58) 
Hem oyun hem video için düşünüyorum.


  • false pretension  (14.10.20 14:47:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.