[]

yurt dışı karayolu taşıma uzmanları sorum size

normalde karayolu kullanmıyoruz denizyolu hep onda da hep FCL olduğu için depoda istediğimiz gibi yüklüyoruz zaten istiflenebilir ürünler hep. Neyse, şimdi LCL bi gönderim yapmamız lazım vakit darlığı da var diye karayolu bakalım dedik. Bizim nakliyecimiz karayolu çalışmıyor o yüzden fiyatlar yüksek diye başka firmalardan fiyat alıyoruz ama ben bu karayolu sistemini çözemedim.

İstiflenebilir mi diye soruyor malınız evet diyorum, her türlü. "tamam" diyor "1,85 ldm hesapladım ben ücret bu". lan diyorum nasıl 1,85 ldm üst üste koy işte 2,6 m3 en fazla diyorum "yook bu yükü hacim hesabı yapamayız parsiyel yanına koyacak uygun yükümüz olmayabilir" diyor.

yine bizim depo elemanları yükleyecek yükü, her türlü en fazla 1 ldm veya daha altına sığdırırlar biliyorum. biz niye 1,85 ldm ücreti ödüyoruz o zaman bunu çözemiyorum.

 
olculeri de yazar misiniz bi?


  • uuth  (13.10.20 15:10:13) 
1. Paket: 105x173x60 15 KG
2. Paket 185x92x60 17.5 KG

bir de 10 adet 160x18x18 - 10 kg'lık paketler var bu opsiyonel mesela bunu dahil ve hariç ederek 2 farklı fiyat istedim fiyat değişmedi.

ürün tipi mobilya bu arada.

edit: İngiltere'ye gidiyor bu arada. Brexit yüzünden tırlar çok doluymuş o yüzden yüksek fiyat çekiyorlardır normal ama 1 ldm x euro desinler eyvallah da sanki çok fazla mal gönderiyormuşuz gibi ücretlendirmeleri garip geliyor.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (13.10.20 15:22:02 ~ 15:25:36) 
yani evet, ingiltere'ye parsiyel hizmet veren cok fazla kaliteli firma olmayinca fiyatlar biraz abes gidiyor. diger yandan parsiyel gondermenin dezavantaji da hesaplamanin kargo mantigi ile yapilmamasi. sonucta ne kadar yuk bulurlarsa o kadar kâr edecekler. TNT firmasindan da parsiyel fiyat almayi deneyebilirsiniz, bazen sasirtici sekilde uygun fiyat verebiliyorlar.


  • uuth  (13.10.20 15:41:17) 
Simdilik deniz yoluyla gonderecegiz de sirf fikir icin TNT'den de fiyat alacagim tesekkurler.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (13.10.20 16:05:58) 
Sıkıntı kara deniz olmasindan degil lcl olmasindan kaynakli.
Bugun ftl yapin, sikinti olmaz isterseniz bos yollayin kamyonu. Aynisi fcl icin de gecerli, icini bombos birakmaniz ya da 5 pallet koymaniz forwarderi ilgilendirmez.

Ama lcl, ltl dediginiz an orada forwarderin hacim kullanimini maksimize etmesi ortaya cikiyor. Burada da ürününüz hacim olarak garip haliyle düz kutu gibi koyamaz yani.
Bunlar palet üstünde diye düşünüyorum, yani üst üste koyulabilir belki de zaten bir sürü talebi varsa adamin cok da umrunda olmayabilir sizin ürün açıkçası çünkü hem normalde kullanmıyorsunuz hem de ingiltere pazarı garip biraz.

Ama dedigim gibi fcl sonrasi lclin sizi sok etmesi normal. Biz fcl 2.5k civari oduyoruz amerika-fransa arasi. Aynisini tek palet yaptin mi 600 euro civari fiyat oluyor...
  • logisticsmanager  (13.10.20 18:28:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.