[]

Türkiye'de ve dünyada asansörsüz ve yürüyen merdivensiz en yüksek binalar?

Türkiye'de ve dünyada asansörsüz ve yürüyen merdivensiz, diğer bir ifadeyle klasik merdivenle katlara çıkılan en yüksek binalar nelerdir?

Nereden aklına geldi diyenler için: Turist Ömer boğa güreşçisi filmi apartman görevlisi ile olan sekansta görevlinin turist Ömer'i 13. Kat 14 nolu daireye göndermesi ve normal merdivenlerin kullanılması.


 
En yüksek Galata Kulesi ne çıkmıştım zamanında.
Onun dışında 4 kattan daha yüksek binalarda asansörsüz bina görmedim.

  • ankara06  (13.10.20 14:18:27) 
ben öğrenciyken ankarada sabancı kız yurdunda kalırdım. 26-27 katlıydı. asansörler sürekli bozuk olduğu için, çalıştığı zamanlarda da hayvanın bir içine kustuğu için, merdivenden inip çıkardık. yani bence asansörsüz bina sınıfına girer.


  • halanne  (13.10.20 14:30:31) 
google'a yazınca çıkıyor ama benim ankara'da halamın asansörü bozuk değil, hiç olmayan 14 katlı binanın en üst katında bir evi vardı. orada bir kaç ay kalmıştım çocukken. bakkala çakkala beni gönderiyorlardı :((


  • stewie  (13.10.20 14:39:42) 
Stewie "...bozuk değil, hiç olmayan..." Dil uzmanları çözümlesin ya da açıkla bence, ben 14 katlı ve hiç asansör yok olarak anladım.


  • candanag  (13.10.20 14:55:06) 
yukarıda asansörün bozuk olduğu 26-27 katlı apartmandan bahsedilmiş. sen sorunda asansörü olmayan apartman sormuşsun. ben de asansörü gerçekten de olmayan (bozuk asansör değil) 14 katlı apartmandan bahsettim.


  • stewie  (13.10.20 14:58:42) 
Stewie, aradığım cevap bu yönde ve şimdilik rekor sende, Ankara'da hangi semt ya da mahalle?


  • candanag  (13.10.20 15:04:23 ~ 15:05:22) 
keçiören diye hatırlıyorum ama çocuktum o zamanlar. şimdi halam sizlere ömür, o evden de taşınmışlardı sonrasında.


  • stewie  (13.10.20 15:07:21) 
afyon kalesi sayılır mı, 550 basamaklı merdiven :)


  • shadowfollower  (13.10.20 15:38:04) 
Kapsamı daraltmayinca böyle ilginç yapılar da cevap veriliyor ama ben daha çok mesken olarak kullanılan yapıları kastetmiştim


  • candanag  (13.10.20 15:59:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.