[]

motosiklet ekipmanları

motosiklet montu, pantolonu gerçekten koruyor mu? sonuçta bunlar da bir kumaş değil mi? asfaltta sürüklenme olunca nasıl bir koruma sağlıyor?

50cc kullanan birçok insan kask dışında bir şey takmıyor. neden?


 
Kaliteli markalar kaliteli korumalar kullanıyor, gerçi dandik de olsa belirli bir hıza kadar hepsi korur.

Yani montta mesela dirsek ve omuzlarda sert koruma var, yere düştüğünde bu noktalar korunuyor, sürtünmede de mont parçalansa da baya bir hasarı engelliyor korumalar. (sırtlık ayrı konu)

Pantolon burada çok önemli, dizlerde dizlik ya da dahili pantolon için dz koruması olmalı. Düşme ve sürtünmelerde en çok popo veya basen üstünde sürüklenilir, buralarda kevlar gibi sürtünmeye ve erimeye dayanıklı kumaşlar kullanılıyor. Yine pantolon parçalansa da baya bir hasar önlüyor.

Aynı şekilde doğru bot, doğru kask da maximum koruma sağlar.

Fakat bakıyorum eleman 100 bin liralık motora biniyor, kask mont toplasan 10 bin lira eder. Ama alt taraf kot pantolon ve spor ayakkabı, ne anladım o işten?

Her şey eksiksiz tam korumalı binilse dahi bunlar ortalama 70-80 km hızlardaki düşüş sürtünmelerinde işe yarar. Yüksek hızlarda hiç bir şey korumaz maalesef, şansız yaver gider de bir engele çarpmadan temiz bir asfalt ya da yolun dışında toprak alana yuvarlanırsan ne ala.

Edit: 50 cc ile alakalı soruyu okumamışım.

Çünkü 50 cc motora bisiklet gibi davranıyorlar, yasak olmasa kask da takmazlar.

Şehir içinde bisiklet hızlarında kullanılıyorsa çok da sıkıntı olmaz aslında.
  • John Bloor  (13.10.20 12:21:03 ~ 12:22:16) 
günlük hayatta bu ekipmanlarla dolaşmak sıkıntı olmuyor mu? spor ayakkabı bana da saçma geliyor ama motoru günlük ulaşım aracı olarak kullanan bir insan için sürekli o kıyafetlerle dolaşmak zor olmaz mı?

bir de pantolon falan min. 500 lira. her gün motor kullanan biri belki 2-3 pantolon almalı. sadece bu bile baya maliyetli. ondan giymiyorlar diye düşündüm.
  • black mamba  (13.10.20 12:36:13) 
john bloor +1

günlük hayatta robocop gibi gezmek zor oluyor evet. o yüzden kaliteli markaların günlük kıyafetlere benzeyen ama tabii ki koruma sağlayan ürünlerine bakabilirsiniz ama doğal olarak pahalılar.

ya da rider denim'e bakabilirsiniz. yerli bir marka, ürünleri de gayet iyi. ilk bakışta motor kıyafetine pek benzemiyorlar. kot kumaşından pantolonlar her gün yıkanmayacağı için çok sorun olmaz, 2 pantolon alsanız yeter bence. 1 tane bile olur eğer şantiyede toz içinde çalışmıyorsanız.
  • orient blue  (13.10.20 12:46:59) 
korur, senin kot ya da kumaş pantolonun ilk 5 metrede parçalanıp asfalt derini yüzmeye başlarken sağlam bir motosiklet pantolonu bunun belki on katı sürtünmede parçalanmadan dayanır.

sıradan bot ya da ayakkabın kazanın ilk saniyesinde ayağından çıkıp yerdeki taşlar bileğindeki kemikleri zımparalarken. sağlam bir motosiklet botu metrelerce ayağında kalır metal korumalar bu sürtünmeleri engeller.

nasıl oluyor dersen kevlar-goratex vs pamuklu kumaş.
  • orpheus  (13.10.20 18:05:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.