[]

almanca kurs

almanca temelim hiç yok. kursa gitmeyi düşündüm ama pandemi nedeniyle sanırım hala online şeklindeymiş eğitimler. sadece temel A1 sınavı için kendi kendime online ücretsiz kurslar yeterli olur mu yoksa ille de goethe gibi bir kursa mı yazılmayım?
sınava yakın zamanda girenlerin tavsiyeleriniz nelerdir.
teşekkürler.


 
Hiç altyapım olmadan başladım. 2-3 ay oldu. Bence A1-A2 kendi kendine hallolabiliyor gördüğüm kadarıyla.

İlk duolingo ve memrise ile başladım.

Duolingo "en başlar" için gerçekten yararlı ama çabucacık verimini kaybediyor gibi hissettim. Basit cümleleri kurmak için işe yaradı ama. A1 için iş görür.

Memrise A2 sözcük haznesi için muhteşem. Hala devam ediyorum 7 paketi var, 6.dayım.

Youtube kanallarını takip edebilirsin ben Anja'nın kanalına bakıyorum. Kısa kısa videolar güzel, özellikle gramerim hiç gelişmemiş olduğu için temel anlamda epey yarıyor. Şöyle ikinci ay başlarken Deutsche Welle'nin Nicos Weg'i bitirebilirsin, çok güzel. Pimsleur diyaloglarını edinebilirsin gün içinde dinlemek özellikle listening için güzeller.

2. ayımın sonlarında German Grammar Drills diye bir kitap aldım, artık gramer eksiklerimi de bitirip, A2'yi halledeceğimi düşünüyorum.

edit: Goethe Institute sınav örnekleriyle ile ilgili en büyük sorunları listening'de yaşadım. Listening ile ilgili epey çaba gerekiyor.
  • tey tey  (13.10.20 12:07:22 ~ 17:23:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.