[]

Almanya'da master

Merhaba herkese. Daad.de uzerinden master bakiyoru. Su ayrimi yapamadim, master of science ve masterin arasindaki fark nedir? Ayrica farkli farkli okullar var, mesela university olanlar var, applied sciences olanlar var. Hangisine kabul almak daha kolaydir? Uygulamali bilimler derken neyi kastediyorlardir. Hangisi daha kolaydir? Dikkat etmemiz gerekn bir ayrim mi var kavrayamadim. Tesekkurler.sevgiler.




 
applied sciences ve university arasında hukuki olarak bir fark yok. fakat genele şöyle bir ayrım yaparlar; applied sciences, daha çok iş hayatına hazırlık amaçlıdır derler. kabul konusunda bu ayrımın bir etkisi yok bildiğim kadarıyla. fakat şunu söyleyebilirim, bazı okulların bazı programları kabul kontenjanına sınır koymuyorlar (non-restricted diyorlar buna). eğer bu programlara başvurursanız ve giriş koşullarını sağlıyorsanız kesin kabul alırsınız. sosyal bilimlerde master of science ile master of arts arasında da diplomanın değeri açısından bir fark yok. sayısal ağırlıklı olanlara, doğa bilimlerine yakın olanlara (örneğin iktisat) genelde master of science derler.


  • arkadakiadam  (13.10.20 11:42:00) 
applied science da ve university de bize universiteye denk geliyor. ama applied science da dersler icerik olarak teorik ve pratik bakis acisina sahip. university ise teorik ve akademik bakis acisina sahip. bu nedenle applied science dan mezun olan biri is hayati pratiklerine yatkin sekilde mezun olurken unversity mezunlari ilerde doktora gibi akademik kariyer yapmaya yatkin oluyor. university mezunlarinin doktora pozisyonlarindan kabul almalari daha kolay oluyor. appliec sciencelara girmek nispeten daha kolay.


  • emrahday  (13.10.20 12:12:31 ~ 12:13:47) 
Kiymetli bilgiler icin cok tesekkur ederim. Olayi anladim.


  • karlmarx  (13.10.20 14:22:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.