İzmir'de vefat edenlerden birinin yakını (sanırım eşi) konuşurken "Çankaya'dan bi yerden almış" dedi. Anladığım kadarıyla rastgele bir tekelden alınmış. Çankaya da orta-alt ve aşağısına hitap eden, çok da matah olmayan bir yer bu arada. Bit pazarı filan da orada, yani pek alışveriş yapılası bi yer değil.
Ben de mekan o riski almaz diye düşünmek istiyorum ama burası Türkiye, her şey olabilir artık, mekandan kaynaklı çıkarsa da şaşırmam.
Benim anlamadığım şey bu tarz haberlerde mekanların veya dükkanların isimlerinin verilmemesi. Hadi belki burda tam belli değildir nereden alındıkları, tespit edilmeye çalışılıyordur ama denetimlerde pislik içinde yüzen restoran, fırın, vs. bile isim verilmeden haberleştiriliyor.
0