[]

Sahte içki

Güncel olaylarda ölenler, hastanelik olanlar nerede içmişler?

Haberlere bakıyorum ancak hiçbirinde detay yok ancak benim çıkarımım evde içtikleri yönünde.

Mekanlar bu riski zaten almazlar diye düşünüyorum. Peki bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

 
İzmir'de vefat edenlerden birinin yakını (sanırım eşi) konuşurken "Çankaya'dan bi yerden almış" dedi. Anladığım kadarıyla rastgele bir tekelden alınmış. Çankaya da orta-alt ve aşağısına hitap eden, çok da matah olmayan bir yer bu arada. Bit pazarı filan da orada, yani pek alışveriş yapılası bi yer değil.

Ben de mekan o riski almaz diye düşünmek istiyorum ama burası Türkiye, her şey olabilir artık, mekandan kaynaklı çıkarsa da şaşırmam.

Benim anlamadığım şey bu tarz haberlerde mekanların veya dükkanların isimlerinin verilmemesi. Hadi belki burda tam belli değildir nereden alındıkları, tespit edilmeye çalışılıyordur ama denetimlerde pislik içinde yüzen restoran, fırın, vs. bile isim verilmeden haberleştiriliyor.
  • kalifiye balta sapi  (13.10.20 06:47:22) 
tekel bayiden bile almislar. belli ki taklit urun satiyorlar. tekelciyi de kandirmislardir yoksa tekelci de bu isin icindedir bilmiyorum.
at izi it izine karismis durumda.

  • baldur2  (13.10.20 07:22:11) 
haberlerde izlerken 5 litrelik etil alkol şişelerini topladıklarını gördüm. etil alkoller gerçekten etil olmayabilir. etilden envai çeşit "çakma" viski votka vs yapılabilir boş şişeye etiket yapıştırıp çakmış geçmiş olabilirler.


  • kablelvuku  (13.10.20 08:44:20) 
Olayın kaynağı merdiven altı üretim. Damıtma yapmayı doğru düzgün bilmeyen kimseler işte böyle şeylere sebep oluyor. Piyasada alkol damıtma ekipmanları satılıyor ama cehalet işin içinde. Rusyada, Ukraynada evde alkol damıtmak bir hobidir, emeklilik uğraşıdır. Hiç böyle şeyler yaşanmaz. Adamlar işi biliyor. Ukraynalı bir arkadaşımla Kievde dolaşırken sormuştum sizde hiç böyle bir olay oldu mu diye. Sadece bir defa küçük şehirde yaşanmıştı dedi.

Mesela bizim ülkeden örnek vereyim. Geçen sene her şey dahil otele gittik. Grup oteller zinciri, Avrupa markası. Sıradan bir yer değil yani. Bara oturdum bir kokteyl istedim. Şişelere baktım üstünde yazanlar ömrü hayatımda duymadığım markalar. Viskisi de votkası da rakısı da. Sordum bunlar nerden geliyor diye. Çocuk dedi abi Kırklareli'nden geliyor. Hadi buyur kim bilir kimler üretti bunu...
  • heidi'nin dedesi  (13.10.20 09:00:08) 
mekanlar risk almaz ancak kendi alkolünü götürdüğün mekanlar da var. bazı mekanlar bandrolü kontrol ediyor ancak etse de sen kaçak içmek istedikten sonra içersin.
bir sürü merdiven altı mekan var bizim buralarda.(ege)

  • mikahakkinen  (13.10.20 09:02:45) 
İzmir'de kaçak içki kullanmayan mekan sayısı 10 değildir. Hepsinde var. Özellikle votka. Kacak votka kullanmayan mekan yok gibi bir sey. Damacanayla gelir. Bu alkoller. Damacanadan pompayla basılır ve servis edilir.

Ayrıca tekellerdeki ickilerin %90ı sahte. Adamlar kapak üzerindeki barkodu, yapıştırmayı falan basıyorlar artik. Öyle profesyoneller. Geçen sene de 3.5 ton viski yakalanmıştı böyle kaçak.

Mahalledeki tekelden bira dışında içki almayın.

Büyük süpermarketler dışında alkol almayın. Migros vs. Dışında yani.
  • westblack  (13.10.20 09:58:51) 
alkol zehirlenmeli hakkında
doğal damıtımla metil alkol üretmek çok zordur.
metil alkolü ancak endüstriyel şirketler üretir ve kullanım alanı sınırlıdır.
ayrıca üretimi etil alkolden daha ucuz değildir hatta pahalıdır. etil / etanol üretimi basit ve çok ucuzdur.
ancak bir katalizör (her şeyi berbad eden kişi) etil alkole metil alkol karıştırabilir.
ya da metili pazara sunabilir.
bu, bazı ülkelerde, içki şirketleri, emniyet kuvvetleri tarafından, kaçak tüketimden vazgeçilsin, vergiler geri gelsin diye de yapılabilmektedir.
diye bir yerlerde okumuştum. :-(
  • ankara06  (13.10.20 10:54:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.