[]

Kedi - kusma sonrası halsizlik ve iştahsızlık

Sabah mama saatinden önce kedimin öğürme sesine uyandım. İki defa kustu bu sırada. İkisi de sıvı kıvamlı, saydamdı ve içinde bir miktar tüy vardı. Birinde ufak tüy topu vardı hatta. Aradan yarım saat geçtikten sonra normal göründüğü ve acıktığı için mamasını verdım. Mamadan 2 saat sonra tüm mamayı yoğun biçimde kustu. Ardından iki defa daha artçı kusma oldu. O saatten beri hayvan halsiz ve iştahsız. Dehidrasyon ihtimali sebebiyle gözetim altına aldım ancak bolca su içti. Baygınlık, tepkisizlik yok. Kaka normal, kusmalarda renk değişimi, iltihap ya da yabancı cisim yok. Kusulan mama öğütülmüş gibiydi.

Normalde kediye malt veriyoruz. Bu 1.5 senede 2. kusma olayı ve ikisinde de tüy yumağı gözledim. Yalnız bu seferki mama kusması çok şiddetliydi. Ateş ya da ağrı belirtisi yok. Kedi şu an uyuyor. Siz hiç böyle bir durumla karşılaştınız mı?


 
normalde tüy kusacağı, çıkartacağı zamanlarda öncesinde birkaç kere kusması normal.
yani mama yediğinde, mama yemeden falan kusması normal.
anlattıklarınız içinde halsizlik dışında bir sorun yok.

tüyü çıkartamadı mı, bağırsaklarına inmiş olmasın diye düşündüm ama kakası da normal diyorsunuz.
mama kustuğu için halsiz kalmış olabilir.
uyandığında halsizliği devam ederse veterinere gidin.
ama onun dışında tüy çıkartmaya çalıştığı belli, bu kusmalarda bir anormallik yok şu anda.
bu arada tüy çıkartma döneminde üst üste kusunca, boş mideye bir anda mama yediğinde de kusabilir.

bu gece ve yarın gün içinde artık tüy çıkartması gerekir.
ya da kusmaz ve normal şekilde yemeye, kaka yapmaya devam eder.

halsizliği devam ederse yarın veterinere götürün.
  • blatta hiberna  (12.10.20 22:00:03) 
hâlsiz olduğunu nasıl anlıyorsunuz? :D sürekli uyuyorlar zaten

haftada en az üç gün kaliteli bir malt macunu verin, bir şey olmaz diye düşünüyorum. binbir türlü sebebi var ve hepsi de kötü olmak zorunda değil. benim kedimin arka arkaya beş gün 24 saatte bir kusmuşluğu bile var. normal yemeye içmeye devam ederse sorun yok demektir.

bu arada tüy kusması şart değil, tüy kusmaması da illa tüyler midesinde birikiyor demek değil. mamaların içerikleri tüyleri sindirim sisteminden atabilecekleri şekilde tasarlanıyor, kakaların bazen tüylü olduğunu görebilirsiniz. malt verirseniz çok iyi olur, dediğim gibi.
  • bir garip melek  (13.10.20 15:10:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.