[]

Biyometrik fotoğraf?

Selamlar,

Uzun zamandır pasaport çıkartmak istiyorum fakat fırsat bulamadım. Green card'a başvuracağım için yakın zamanda çıkartacağım. Fakat şu biyometrik fotoğraf konusunda birkaç sorum olacak.

Şimdi pasaport için çekildiğim fotoğrafı, green card başvurumda da kullanabilir miyim? Sanırım ölçüler vs. aynı oluyor, emin değilim. Bir de anadolu yakasında, mümkünse kartal ya da ataşehir civarında önerebileceğiniz fotoğrafçı var mı?

Teşekkürler

 
kendin bile çekebilirsin. para vereceğim diyorsan her yer fotoğrafçı zaten.

kendin çektikten sonra idphoto4you sitesinden boyutunu ayarlayabilirsin. tek gereken biraz ışık. ne kadar doğal ışık olursa o kadar iyi tabi. bir de beyaz bir duvar.
  • ozdek  (12.10.20 18:36:23) 
@ozdek normalde şirkette ürünlerin fotoğraflarını ben çekiyorum. hali hazırda soft box ve perdem de var zaten. sanırım green card'a başvurulurken çok dikkat ediliyormuş fotoğrafa. herhangi bir yanlışlık yapmak istemiyorum. ama yarın bi deneyeyim tripod ile sabitleyip, kendimi çekmeyi. :)


  • altin gol atan stoper  (12.10.20 18:39:44) 
göz vb. konumuyla ilgili oranlar var. Düzgünce biraz geniş çek sonra oranlarsın.

(sallıyorum) Gözden aşağısı fotoğrafın %60'ı olmalı, kafa boşluğu şöyle, ağızdan yukarısı yüzde bilmemkaç olmalı gibi oranlar vardı. Greencard'ın sitesinde de örnekler ve oranlar yazıyordu bakarsın.
  • nhk ni youkosu  (12.10.20 18:42:14) 
hiç korkma saçma sapan bir fotoyla verdiğim adreste dene zaten anlayacaksın.

alın kafa saç göz orası ayarlıyor zaten. ne güzel perden falan da varsa fotoğrafçıdan iyi çekersin. ben artık selfie ile bile biometrik çekebiliyorum o kadar uzmanlaştım.
  • ozdek  (12.10.20 18:44:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.