[]

Para batırınca/kaybedince ne hissedersiniz?

Selamlar, bu ara ufak bir miktar para batırdım borsa vs derken, 1.5 aylık maaşım gitti. Moralimde bozuldu ama bilmiyorum çok koymadı gibi, sadece arada sinirlendiriyor beni. hatalarımdan ders alıp başka bir yerden telafi ettim sayılır ama arada geliyor aklıma üzüyor beni. Iş batırma ya da elde ne var ne yok kaybetme anlamında sormuyorum ama böyle 1-3 aylık kazancınızı kaybettiginizde ne düşünüyorsunuz? Nasıl hissediyorsunuz kendinizi?




 
2 sene önce böyle bir günde 100 bin tl kaybetmiştim. bekle dedim kazanırsın sıkıntı yok. acı oluyor ilk başta ama bekleyince gerçekten kayıplar telafi oldu.


  • ozdek  (12.10.20 18:33:18) 
100 bin tl çok ama telafi etmene ayrıca sevindim


  • Topalordek  (12.10.20 18:34:29) 
Koyduğun paranın %5'i 10'u falan 1.5 aylık maaşınsa okey. Stop loss'la patlamış gibi düşün. Ama daha büyük oran kaybettiysen stratejini de bir değerlendir bence. (kriptopara olmadığını varsayıyorum, orada günde %50 kaybetsen/kazansan normal gelebilir)

sonra düzgün hamleler yapabileceğimi biliyorsam veya kaybetmeyi göze aldığım miktarla girdiysem hiç üzülmüyorum ben. Özellikle kripto dünyası sinirlerimi çok yatıştırdı. Pamuk gibiyim. Param 1/3 olsa da 3 katına çıksa da aynı kafadayım artık haha.
  • nhk ni youkosu  (12.10.20 18:45:09) 
borsada ilk kez para kaybettiğimde çok üzülmüştüm. ne yapacağımı bilememiştim, dünyalar başıma yıkılmıştı. o zaman zaten çok az kazanıyorum. sonra kazancım kaybettiklerimi geçti, şimdi arada nadir kaybetsem de genelde kazandığım için pek üzülmüyorum. hayatta her şeyin telafisi var.


  • stewie  (12.10.20 18:46:08) 
bi rahatlık çöküyor insana ciddiyim bak. kendini sıkıyorsun sıkıyorsun sıkıyorsun. sonra ilk çek yazılıyor ya. bi koyveriyorsun oohhh bi de sigara yakıyorsun. olan olmuş daha kötüsü olamaz. şimdiye kadar nasıl ödeyeceğim diye sen düşünüyordun bundan sonra onlar nasıl tahsil edeceğim diye düşünsün.


  • turbo sadık  (12.10.20 18:57:01) 
geçen iddaa'da 40 lira kaybetmiştim. 3 gün üzüldüm. gidip de maaşımı kaybetsem her gün 2 saat kafamı duvara vururdum sanırım.


  • golgi aygıtı  (12.10.20 18:57:55) 
Para kaybettiğimde eskiden daha çok üzülürdüm. Geçen ay 1 maaş kadarlık parayı ben de kaybettim. Fakat çok daha fazlası bulunduğu için o an bende, pek etkilemedi. Eğer son param olsaydı o para daha çok koyardı. Bu durumda kaybettiğin paranın, şu an elinde bulunan paraya oranı önemli diye düşünüyorum. Öğrenciyken olsa 500 TL kaybetmek bile benim için daha yıkıcı olurdu. Şimdi kafam daha rahat. Olan oldu dedim ve hatamdan ders aldım.


  • ırene adler  (12.10.20 19:04:52) 
2 ay once arsa almak icin 60 bin TL kredi cektim. Arsa isi uzayinca dur su parayi Viopta degerlendireyim dedim. Altinda selale dususu varken terste kaldim stop da olmadim.Daha ne kadar duser diye beklerken 2 gunde tum para sifirlandi.Parayi kaybettigime degil aptalligima yandim.

1) Viop gibi riskli ve kaldiracli islemlerde stop koymazsan donunu alirlar
2) 10 gun sonra lazim olacak para ile yatirimcilik oynanmaz.

Dersimi aldim yola devam ediyorum.Para kaybetmeden borsa isini ogrenen birini gormedim.Bu isin kurali para kaybedip de dersini alip ayni hatalari tekrar yapmamak.
  • turkuaz  (12.10.20 20:10:19) 
Geçen gün motorcunun biri dingil gibi sürdüğü için bana çarptı ben de aynanın kenarıyla adama çarpmışım, adam beni takip edip ileride durdurunca farkına vardım. Polis çağırcam vurup kaçtın falan diyince ben de ilk kazam olmasından mütevellit tırstım parasını vereyim dedim. 300€ verdim adama o kadar hasar da yoktu. Şimdiye kadar aldığım tüm maaşların 3/4'üne falan denk geliyordu (kiradan sonra cebime kalan olarak), kendime birşeyler alırım diye daha hiç harcamamıştım parayı ona gitmiş olması koydu. Üstelik haklı olduğum yerde. Eve gidip düşündükten sonra pişman oldum polis çağırtmadığıma da son pişmanlık neye yarar.


  • mirafiori  (12.10.20 23:17:59 ~ 23:48:59) 
riskli yatırım araçlarındayken en kötü durum (sıfırlama, eksiye düşme) senaryoları istemesem de aklıma ara sıra geliyor. herhalde bunlar insanı böyle büyük kayıplara hazırlıyor, o yüzden kaybedince de inceden bi rahatlama oluyor. aslında böyle olacağı belliydi, şunu şöyle bunu böyle yapsaydım olmazdı diye bir iki gün düşünüyorum. eğer kayıp çok büyükse o iki günden sonra kafamda o anılar böyle flulaşıyor istesem de fazla düşünemiyorum. anca daha sonra iyi kazanınca aklıma geliyorlar, o salaklığı anca telafi ettim diye düşünüyorum.


  • engelbert humperdinck  (13.10.20 00:06:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.