[]

antipsikotik ilaçlar - farklı etken maddeler

Merhaba arkdaşlar,

Annem yıllardır antipsikotik tedavi görüyor; fakat 2-3 yılda bir başa döndüğümüz bir süreç var. Paxera + Zeldox ikilisi ile uzun yıllardır idare ediyoruz. Bu sene atak tekrar gelince doktor değişmeye karar verdik, oldukça iyi olduğunu okuduğumuz bir doktora gittik. Bu doktor zeldox'un yanına sayfren denen bir ilaç, paxeranın da yanına duloxx verdi. Paxera'yı bir iki güne bırakacak ve duloxx'a devam edeceğiz. Sayfren 5 mg ve Zeldox 20 mg'a ise aynı anda devam. Annem kötü olduğunu, eski doktoruna gididp önceden kabul etmediği zeldox'un doz artırımını istiyor.Bu ilaçlarla mide bulantısı, psikotik düşüncelerde devam, uyuyamama, yorgunluk vs. gibi etkileri olduğunu söylüyor. Doktoruna sorduğumda ise aynen devam, biraz daha sabır diyor. Henüz ilaçlarında 9. günü olduğu için alışma sürecine veriyorum bu etkileri; fakat kafama yatmayan tek şey etken maddesi birbirinden farklı olan iki ilacın aynı anda kullanılması. Bu doğru bir yol mudur? Yıllardır sürdürdüğü zeldox tedavisini etken maddesi aripiprazol olan başka bir ilaca evirmek ters etki yaratır mı?

Teşekkürler.

 
İlaclarin henuz etkin dozlarina ulasmasi ve fayda gorup gormedigini belirlemek icin birkac hafta gerekiyor, su sure biraz sikinti yasamasi normaldir. Hekiminiz tek etkili ilaclardan dual etkili ilaclara gecmis direnc oldugunu dusunerek. Bu gecis de kendisini en az sarsacak bicimde capraz gecisle olur, yani birinin dozu azaltilirken digerinin artirilmasi. O nedenle su haliyle tedavi gayet uygun gorunuyor, biraz daha beklemek gerekir bana kalirsa da. Gecmis olsun.


  • gibicibicis  (12.10.20 10:53:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.