[]

Supermarket elektrik güç artırımı

Yeni bir dükkan kiraladık apartman altında yaklaşık 500 metre karelik bir yer. Dükkan da daha önceden hiç kiracı yokmuş yeni bir yer zaten. Bir kaç firmadan fiyat teklifi aldım market dekorasyonu ve Soğutucu rafları için. Geçen hafta elektrikçi geldi baktı dukkana dedi ki bu makineleri çalıştırmak için elektrik gücü yetersiz güç aktarımı yapman gerekli bunun için de önce elektrik projesi çizip ona göre fiyat çalışması yapacağım dedi ve yaklaşık 200 bin TL lik bir masraf çıkardı bana. Elektrik güç artırımı için bu fiyat çok fazla değil midir? Bilen arkadaşlar bi yardımcı olabilir mi bana




 
2-3 yerden daha teklif al... karşılaştır.


  • pass  (12.10.20 01:07:20) 
@pass +1

Başka çözümü vardır kesin. Eve tamire gelmeden buzdolabının motoru değişmeli diyen tamircilerle dolu etraf. Meğer timer arızasıymış.

Klasik usta lafıdır bu 'komple değişecek'. Tesisat komple değişecek, duvarı yıkmak lazım, bu ölmüş beyni komple değişecek vs vs. 2-3K ya jeneratör alıp ihtiyaç durumunda çalıştırayım desen, 197K lık benzini harcaman 3-5 yıl sürer. Bu arada uzman görüşü değildir. Evde denemeyin:)
  • the coon  (12.10.20 01:22:48) 
proje çizimiyse sadece yüksek, ama içeriği nedir? teklifi alıp ona göre muadil teklifler alıp karşılaştırmak gerekir.

proje var. sayaç bedeli var. içerideki makinelere gidecek kablolar var. bazı güç artışlarında ek talepler vs oluyor bilmiyorum küçük dükkan için sorun olmaz herhalde. ben 500 bin m2 konut+dükkan için yapmıştım trafo falan almak zorunda kaldım.
  • ozdek  (12.10.20 01:28:21) 
O sadece projenin veya güç arttırımının bedeli değil.eğer öyşeyse yüksek.

Muhtemelen sen daha evvel bir market açmadın,buradan anlaşılan bu.şu aanda ne kadar güce ihtiyacın olduğunuda bilmiyorsun.önce bütün alacağın malzemeyi araştırman gerekiyor.ışıklandırmalar,soğuk hava deposu,soğuk dolaplar,şarküteri,kasapreyonları,dondurucular,içecek dolapları,kasalar velhasılı ne varsa bunun için ihtiyacını belirleyeceksin.ona göre proje çizilecek ve bu malzemler gelmeden trifaze elektriğin,elektrik dolabın vesaire hazırlanacak.

Bunun net ve çok temiz yapılması gerekiyor.öbür türlü marketi açarsın,tam iş yapacaksın sistem çöker,müşteri ve ürün kaybı yaşayabilirsin.yeniden ayağa kalkması süre alabilir allah korusun yangına bile sebep olur.

Bu işlerde uzman sağlam bir elektrik firmasına ihtiyacın var,birde bu yükü kaldırabilecek jeneratöre,
  • duptıs  (12.10.20 02:39:28) 
Selamlar, kurulu güç nedir, kullanmak istediğin dolap vs'nin gücü nedir, nasıl bir aydınlatma istiyorsun. Detay verirsen fiyat vermeye çalışırım ama o paraya yan dükkan dahil elektrik hattı komple yenilenir.

Hadi sayaç değişsin, kompanzasyon panosu yapılsın, elektrik hatları yenilensin, projeyi zaten yeni mezuna çizdiriyorlar, lan hadi sıva altı borular yeni kablo kesiti için ufak gelsin, duvarları kırıp tekrar sıva, boya yapsınlar o ebatta bir dükkan için gene de fazla.
  • kimlanbu  (12.10.20 08:59:42) 
elektrikci sizi fena yemege calisiyor. Baska birisini bulun. Arkadaslarin dedigi gibi once kullanilacak aletleri secin ve katologlarini elektrikciye verin. 3 5 elk fiyat alin zaten anlarsiniz olurunu


  • oscar  (12.10.20 09:37:03) 
Toplam ne kadar güce ihtiyaç var önce onu belirlemek lazım +1

Bunu bildikten sonra buna göre bir çalışma yapılır ve fiyatlandırılır, 500 m2 için bana da fazla geldi o rakam.

Yanlız ucuz olsun diye her önüne gelene yaptırılmaz bu iş, mutlaka bilinçli bir firmaya danışın "abi şurdan şuraya şu kadar kablo çeker 50 bine hallederiz bu işi" diyen herkesten kaçın.
  • John Bloor  (12.10.20 11:06:38) 
2018 yılında ticari 5kw monofaz sözleşme gücü ticari 40kw trifaz sözleşme gücüne geçirme masrafları toplam 120bin lirayı buldu. proje, kompanzasyon panosu, trafodan hat çekimi (bunu gediz elektrik sonradan fatura ediyor), mekan içi monofaze hattı trifazeye çevirme için kablo değişim vs vs irili ufaklı bir sürü masraf çıkıyor. benim pahalı tutmasının sebebi bulunduğum sokakta tek trifaze isteyen ben oldum. bana özel 80 metre trafadon hat çekildi. hali hazırda binaya gelen bina kapasitesinin üstünde trifaze hat olsaydı daha ucuz tutabilirdi. trafadon yer altından gelen iki parmak kalınlığında hat bilek kalınlığında hat ile değişti.

o hat baştan çekilecekse, yeni sözleşme gücünün düşük veya yüksek olması fiyatı o kadar değiştirmiyor. 40kw değilde 20kw olsaydı maksimum 10-15bin tl ucuz olurdu.

en çok masraf trafadon gelen kablo değişmine gidiyor. gediz elektrik dağıtım tüm yol kazı masraflarını (yol parke kaplı ise parke taşı dahil, asfalt ise asfalt ücretleri dahil), kablo ücretlerini, yol kazım izin masraflarını sonradan faturalandırdı.

dediğim gibi, hali hazırda binaya gelen trifaze hat yoksa ve sana trifaze hat lazımsa; çok uzun, zahmetli ve pahalı bir işlemdir.

aynı işlem meskenden meskene güç arttırımı (maksimum 12kw veriliyor) olarak yapılsaydı proje + pano + ev içi hat modifikasyonu dahil maksimum 10-15bin lira tutardı. mesken olunca trafodan hat parası alınmıyor.
  • krtkartal  (12.10.20 11:23:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.