[]

2011 Model 1.5 DCi Renault Kangoo Araç Almak?

merhaba,

Gerek az yakması, gerek de panelvan tarzı bir araca ihtiyacım olmasından dolayı Renault Kangoo araç almayı kafaya koydum. Fakat çok bi bütçem yok (max. 45bin gibi)

Şimdi bi araç buldum. 330bin km'de. 41bine bırakacak sahibi. Fakat motor hiç sıfırlanmamış. Ben ve arabadan daha iyi anlayan bir arkadaşım ikimiz de sürdük, sürmesi çok keyifli. Bi ustaya da gösterdik ama usta sadece çalışırken kaputu açıp baktı. Öyle motoru indirme falan yapmadı. Ne iyi, ne kötü diyebilirim dedi.

Bu aracın motoru hiç sıfırlanmamış. Fakat çok diri bir araca benziyor. Motor bakımları da pek yapılmamış yağı falan eksikti. Usta 1-1.5bin TL gibi bir rakama bakımlarının yapılabileceğini söyledi.

Yani ne dersiniz almak mantıklı olur mu bu aracı?

Diğer alternatifim de 2008 model, 210binde ve motoru yeni sıfırlanmış bir araç Fakat onda da çok sarsıntı var. Baya langır lungur gidiyor ama onun da motoru baya iyi görünüyordu. Ya da bu aracı mı alsam?

Teşekkür ederim.

 
kangooların cok sıkıntısı oluyor, 4 yıl doblo kullandim, panelvan alacaksaniz doblo-tourneo-caddy (kötüden iyiye dogru) tercihleri dışında pek bir sey düsünmeyin bence.


  • proteus  (11.10.20 20:19:27) 
Motorun sıfırlanmasından anladığınız ne bilmiyorum (aslında biliyorum , üzmek istemiyorum) ama sıfırlamaya takılmayın.

Baktığınız araç ticari araç ; ilk seçeneğinizi adam bildiğiniz eşşşşek niyetine kullanmış masraf çıkmış !!! eli kulağında saplayıp geçecek birini arıyor. Ustanız olacak zat-ı şahanenin yapacağı bakım dediği (o fiyat aralığında) filtreler,yağ, fren balatalarıdır. Triger seti, baskı balata (debriyaj seti) gibi gibi işlemler dahil miymiş 1.500'e onu öğrenin, şanzımana mutlaka baktırın. Araç diri durabilir bu kadar bakımsız iken 330.000 km soru işaretidir.

2. seçeneğiniz ; 200.000 km'de kapak açılmış ticari bir araç , öküzün altından geçmiştir kısa ve öz olarak.

@proteus; Haklı en kötüsü bir doblo bakın , sıfırlanmış motor iyi bir şey değildir. Km'si bu kadar yüksek araçta büyük bakımların yapılıp yapılmadığı en önemli kriteriniz olsun.
  • synax  (11.10.20 22:06:48) 
@synax: sıfırlamanın ne olduğunu biraz biliyoruz. çok fazla bilgimiz olmadığı için zaten burada sorup öğrenmek istiyoruz. üzmek istemiyorum ne demek? egonuzu başka yerde tatmin edebilirsiniz.

hayır madem çok iyi biliyorsunuz en baştaki "sıfırlamaya takılmayın" derken, en sondaki "sıfırlanmış motor iyi bir şey değildir" cümleleriniz arasındaki bağlantıyı tam olarak açar mısınız?

diğer bilgiler için teşekkürler.
  • lamneth  (11.10.20 23:10:15 ~ 23:12:03) 
ne demek sıfırlanmış motor iyi değildir? adam 330 bine gelmiş, o motor çoktan yağ eksiltmeye başlamıştır, en basitinden sekman ister yarın öbürgün, bi açtırsa en aşağı 8000 hayırlı işler derler.

200 binde sıfırlanmış, en azından sekman atılmış olan da bi o kadar daha idare eder, tabi ustaya bağlı, motor yaptırdık derler, içine bi katkı maddesi katarlar, 300-500 km eksiltmeden gider, aha bi bakarsın aslında motor yapılmamış.

km yüksek dizeli tanıdıktan, güvendiğin kişiden, veya garantili şekilde yapıldı ise alacaksın.

ha adam güvenilir birisidir, 300 bine kadar bakımları düzenli yapılmıştır, baktırırsın ustaya duman atmıyordur, yağ eksiltmiyordur, bi şekilde idare eder. ama o km de dizel, uzak dur dostum.
  • lostys  (11.10.20 23:58:00) 
ha ufak bi ek. gaz verip egzoza bak. duman mavi ise yağ yakıyordur, siyah ise pompa ayarsızdır. elini egzoza koy, dumanı elle, kokla, yağ gibi kokuyorsa eksiltiyordur, duman gibi kokuyorsa sıkıntı yoktur.


  • lostys  (11.10.20 23:59:44) 
Egomu kıçı kırık araba sohbetinde heba edecek değilim o konuda merakınız olmasın. Sanayide sıfırlanmış arabanın nasıl sıfırlandığınız ve başınıza neler geleceğini bilmediğinizi belirtmek için söyledim.

Cümleyi bağlamından koparmaz iseniz ne dediğim gayet açık, sıfırlanmış arabaya takılmayın yani iyi bir şeymiş gibi size sunulmasına izin vermeyin anlamında dedim , doğal olarak sıfırlanmış muhabbetinden uzak durmaya çalışın demiştim yazının sonunda.

Bakın ; bu memleketin sanayisinde en basit üst kapak conta için tork anahtarı kullanmadan kaba kuvvetle civata sıkıp kapak kapatan ustacıklar var, kullanan da hangi model araçta kaç torkla sıkılır onu bilmez opelide aynı sıkar, mersedeside. Size derki ben 10 numara yaptım sen sıkıştırmışsın arabayı.

İllaki bu iki araç arasında kalırsam 330 luğu alırım ama 6-7 tl'yi gözden çıkarıp a'dan z'ye bakımını düzgün bir ustaya yaptırıp binerdim.

Mayıs ayında sattığım 2012 ducato 275.000 km'deydi hiç motor açılmadı, benden önce öküz arabası gibi kullanılmıştı 2 yıl tüm bakımlarını yaparak kullandım , şubat ayında satacağımı bile bile trigerinden,baskı balatasına varıncaya kadar değiştirmiştim.

Starexim var 2003 model 340.000 de olması lazım hiç motor açılmadı ama bakımlarına iyi para harcıyorum.

Uzun lafın kısası , motor açılmamış araba bakın , trigerin,baskı balatanın,şanzımanın ve hidrolik pompasının durumuna mutlaka baktırın. Alınca hemen bütçenize göre hızlıca önemli parçalarını değiştirin kafanız rahat binin.
  • synax  (12.10.20 22:05:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.