[]

Sadece Geceleri Gelen Kuru Öksürük

nasıl geçer? Birkaç yıldır var aslında bu problemim ama hep yakınımda uyuyanlar derdi gece ne çok öksürdün öyle diye ama ben kendi öksürüğüme hiç uyanmazdım. Bu 2 gecedir öksürüğüme uyanmaya başladım ama işin ilginci gün içinde 1 gram öksürmüyorum ama geceleri kuru öksürükten 2-3 kez uyanmaya başladım. Çok alerjik bir bünyem var acaba kaz tüyü yorgan mı yapıyor diye düşünmeye başladım. Uyku kalitem bitti gitti bu ara. Önerisi olan var mı?

*Sigara kullanmıyorum. En son 1-2 yıl önce tek tük içmişimdir. Üniversitede falan içerdim günde 2-3 tane. Şu an 30larımdayım. Sadece bir 6 ay falan elektronik sigara kullanmıştım o da yaklaşık 2-2,5 yıl önceydi.


 
Odanızın duvar diplerini, pencere altlarını kontrol edin, küf olması olası


  • janavarorion  (11.10.20 14:48:41) 
Küf de yok yepyeni bina aslında:( bir daha bir bakalım


  • martini girl  (11.10.20 15:33:05) 
Küf değilse de toz mu var acaba? inşaat varsa yakınlarda, balkon ve pencereyi açık bırakmamak lazım. Ev toz tutar.


  • stewie  (11.10.20 15:39:37) 
Reflü olma ihtimali kuvvetli. Ses teli tahribatı da olabilir. Bir KBB uzmanından ses teli görüntülemesi isteyin.


  • deer hunter  (11.10.20 15:50:09) 
alerji testi yaptırmanızı öneririm. geceleri gelen kuru öksürük ve akabinde nefes darlığı alerjik astım başlangıcı olabilir aman dikkat.


  • bigcaptain  (11.10.20 16:44:31) 
Odanizin nem oranini biliyor musunuz?
Ben oda nemlendirici ve nem olcer aldim, 55-60% gecmeyecek sekilde calistiriyorum.
Onun disinda toz alerjisi de olabilir. Kaz tuyu yorgan bildigim kadariyla alerjen degil.
  • kuehles blondes  (11.10.20 18:45:34) 
Alerji, gosus hastaliklarina gozuk dayasinlar singulair'i rahat edersin sonrasinda


  • eja  (11.10.20 21:22:53) 
çok benzerini yaşadım, kbb ve allerji bakıldı. en sonunda toz allerjisi teşhisi kondu. ancak ben ilk günden beri bunun allerji kaynaklı olmadığını biliyordum. çünkü aynı şartlar ama gece öksürük var gündüz yok. çok saçma.

garip gelecek ama benim aylarca geçmeyen gece öksürüğümü 15 gün kadar kaliteli bir probiyotik kullanmak çözdü. meğer vucudumdaki mikroflora bozulmuş. artık geçti diyere probiyotik kullanmayı bıraktığım zaman 10-15 günde gece öksürükleri tekrar başladı.

bu arada herhangi bir probiyotik durumu çözmedi. epey pahalı bir tanesi işe yaradı + özel bir mayadan ev yoğurdu da çok faydalı oldu.

yatmadan bir saat önce sinüsleri tuzlu su ile yıkamak da faydalı oluyor. kaz tüyü yorgandan ve odadan şüpheleniyorsanız bir gece salonda uyumayı deneyin. öksürük yoksa çevresel şartlardandır.
  • orpheus  (11.10.20 21:22:53 ~ 21:24:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.