[]

Kendimi hastaneye yetistirirken hız sınırını aşmış olabilirim

Edit: 200 ile gittim zannedilmis sanirim. Gittiğim yolda komple 80 siniri vardi. Max 110 ile gitmişimdir.

Dün gece 11 gibi dörtlüleri yakip bahçelievlerden umraniyeye basarak geldim çünkü kan kaybediyordum, 2 litre kan kaybetmişim. Kimse de yol vermedi bu arada korna calarak gidiyorum ne bicim milletiz anlamadim ki.

Oralardaki hastanelere gittim igne yapıp gonderdiler. Bademcige ameliyati yapan doktor baksin dediler. Agzimdan su gibi kan akiyor dikis patlamis zaten gerginim, muameleye bak..

Neyse doktorumu aradim hemen acile gelin dedi, kan ter icinde basip geldim hiz sınırı falan dinlemeden. Ceza gelirse bunu mazeret sunabilir miyim?

Son anda yetismisim çünkü gidince kan kusup rahatladim ama sonra kan kaybindan tansiyonum dusmus bayilmisim. Iyi ki arac kullanirken olmadi diyorum :/

 
yav öleceksin düşündüğün şeye bak. ceza gelirse gelsin. ölsen paranın ne değeri vardı.


  • sizofren06  (11.10.20 13:12:38) 
acil vs tedavi olduğunuza dair belgeleri toplayın. itiraz edersiniz. olursa da mahkemede bunları sunarsınız sıkıntı olmaz.


  • ozdek  (11.10.20 13:20:32) 
Tesekkurler.

@sizofren06, o an düşünmedim zaten. Simdi iyiyim, aklima geldi sorayim dedim. Olmuyorsa öderim tabii ki, sormakta mi yasak canim.
  • ananiyimioguz  (11.10.20 14:09:39) 
Bir sonraki seferde ambulans cagirin.

Kaza gecirseydiniz ne olacakti? Baskasini oldurseniz? Kendiniz olseniz? Muhtemelen acil girisi olursa sikinti olmaz gibi duruyor. En azindan itiraz edebilirsiniz.
  • kuehles blondes  (11.10.20 18:50:19) 
Bence de bir dahakine kesinlikle taksi ya da ambulans çağırman gerekiyor. Cezadan dolayı değil.


  • roket adam  (11.10.20 19:28:04) 
Ben bahçelievlerlerden ümraniye'ye gitmeyi anlamadım. Yakında yok muydu acil servis?

Bir de arkadaşlar haklı, ya o aceleyle başka bir kazaya sebep olsaydınız?
Kimse sizin durumunuzu bilemez ki sırf dörtlüleri yaktınız diye?
  • anten  (11.10.20 20:46:53) 
Kendi doktorunuz görsün biz mudahele edemeyiz islemi bilmedigimiz icin, zaten kbb ci yok suan dediler medicalparkta. Sadi konuk hastanesine gittik kostur kostur ana baba gunu gibi. Dedim sicarim boyle ise ben kendim giderim doktoruma. Biz de doktoru aradik acil buraya gelin ben de hastaneye geciyorum dedi.

Cok haklisiniz da basima hic boyle bisey gelmedi ki ben bayilabilecegimi düşünmedim. Sadece kan yutuyordum, elim ayagim tutuyor diye bastim gittim kendim. Ambulans cagirsam beni kendi doktoruma goturecek miydi ozel hastaneye? Sanmiyorum.

Ayrica hadi dortlu yakinca anlamadi, kornadan da mi anlamiyor bu millet. Kim durup dururken arka arkaya kornaya bassin?
  • ananiyimioguz  (11.10.20 21:30:42 ~ 21:32:16) 
2 yaşındaki oğlum ateşlenmişti, uykusunda kusmuş, annesi fark etti, nefes almasını sağladık, kusması durmuyordu. Gece uçarak hastaneye götürdüm. Önümdekilere sellektör yapıyorum, çekilmiyor, dörtlüler yanıyor, kornaya basıyorum çekilmiyor en son sürtersem sürterim deyip basıp geçtim yanlarından, umrumda da olmadı. ortalamış yolu gidiyor herifler, kendilerini nasıl şeritlerine attıklarını bilemediler. Ben adamlara çarpmayı göze aldım, sen ceza gelir mi diyorsun.


  • kimlanbu  (12.10.20 10:40:48) 
Allah allah ben tepkinizi anlamiyorum. Ödememe sansim varsa bunu bile bile ödemek istemem, ondan soruyorum sadece. Yoksa ehliyetimi alip aracimi bağlayacaklarini bilsem ben yine ayni seyi yapardim konu o değil ki.


  • ananiyimioguz  (12.10.20 12:38:23) 
Kendi evimde değildim, yoksa tabii ki birsürü götürecek insan var. Kız arkadasimdaydim ablasiyla kaliyor, ikisi de manuelde iyi değillermis sansima, aceleyle kendim ciktim. Dedigim gibi ben olayın ciddiyetini o an idrak edemedim. Sürerken bayılsam trafigi de birbirine katabilirdim. Tek derdim ambulans bile beklemeden yetismekti açıkçası. Sinirlendim çünkü baska yerde ilgilenmedikleri icin ambulansta da dikis yerlerini bilmedikleri icin mudahele edemeyebilirlerdi. Bir daha yasanmaz umarim ama olursa taksiye atlarim, aklima gelmedi o an.


  • ananiyimioguz  (12.10.20 12:56:20) 
kimse size 4lüleri yaktınız korna çalıyorsunuz diye yol vermek zorunda değil. böyle bir durumda ambulans çağırmalıydınız. ya da taksiye binebilirdiniz. hız sınırını aşarak başkalarının canını tehlikeye atmış oluyorsunuz. umarım ceza alırsınız da bir dahaki sefere daha dikkatli olursunuz.

cezanın iptal olması için hiçbir hukuksal temeliniz yok çünkü sürdüğünüz araba ambulans değil.
  • sonsuz  (12.10.20 13:08:29) 
Trafik canavari degilim, 110 u gecmemisimdir ama e5te 80 siniri var malumunuz, o hizda gidemedim. Tedaviye yetisicem diye canimdan olmayayim diye dikkat ettim tabii ki.

Valla ordan konusmak kolay bu devlette bazi isleri kendiniz yapmaniz gerekiyor. Tecrubeyle sabit. Ayrica insan o an dusunemiyor kan yutarken oturup da ambulans bekleyim belki beni ameliyati yapan doktoruma götürür diye. Dedem icin ambulans cagirmistik, kendi doktoru olan ozel hastanesine götürmemişti devlete goturmustu.

Sigortamdan ozel ambulans temin edebiliyormusum onu da sonradan öğrendim bilmiyorum ki.

Yine de cevap icin tesekkurler, hukuksal bir hakkim yoksa yapacak bisey yok, bunu öğrenmek istemistim.

Ekleme: Umarim ceza odersiniz de akliniz basiniza gelir ne demek ayrica. Akil basta mi oluyor an. Cezayi ben yine oderim de, üslubunuz kötü.
  • ananiyimioguz  (12.10.20 14:08:48 ~ 14:13:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.