[]

bizim irkimiz nedir? (is ilanlarinda soruluyor)

yurtdisi is ilanlarinda 'ethnicity/ethnic group' diye bi sekme var. secenekler ise asian, black, chinese (bunlar zaten degil), white other, mixed other, mixed white&other ise arasinda kaldigim secenekler.

simdi benim cok umrumda degil ama teknik acidan dogru olmasi icin soruyorum, hangisini secmek makul olur? (baya beyaz tenliyim bu arada, baba tarafi arnavut gocmeni)


 
seçenekler arasından white other mantıklı gözüküyor ama söylemeden geçemeyeceğim; ağır ırkçılık var soruda. sorunun kendisini geçtim, hem asian hem chinese olması bile ilginç. çinlilere karşı ayrımcılık (pozitif veya negatif) var gibi.

ayrıca white other diyorsa asian ve chinese'i beyaz ırk olarak sayıyor diye düşünüyorum. normalde standart beyaz olarak caucasian kullanılır, seçeneklerde o yok. olsaydı basın caucasian'a geçin derdim. :)
  • kalifiye balta sapi  (11.10.20 12:10:09) 
caucasian olarak geciyoruz biz. varsa caucasian'i sec.


  • baldur2  (11.10.20 12:12:25) 
O nasil y.disiymis. Y.disi diye 3. dunyaya gitmiyorsun insallah. Irk soran yere kabul alsan bile bir dusun bence.


  • neverletyougodown  (11.10.20 12:40:13) 
Amerikan ırk konseptinde Türkler beyaz sayılmıyor, kahverengi sayılıyor. Hatta İtalyanlar, İspanyollar, Yunanlılar da brown sayılıyor. Dolayısıyla iş Abd'deyse teknik olarak mixed other oluyoruz. Ama ben white other'ı seçerdim ayrımcılığa uğramamak için


  • slow like honey  (11.10.20 12:43:37) 
white other oluyoruz biz.
ırk olayı önemli ama tahmin ettiğinizin dışında kullanılıyor.
white other ile black , asian vs mesela azınlık olarak adlandırılıyor ve iş başvurularında bunları almak makbul. benim şirketim iki çalışan tamamen aynı profildeyse black olanı alıyorum dediğin zaman tamam diyor mesela. ırkçılığın tersi. diversity.
  • ozdek  (11.10.20 12:56:30) 
Beyaz hocam beyaz, sen boş ver elin red necki turkleri brown sayıyormuşta bilmem neymiş.Bir çok köklü ansiklopedide Turkun karşılığı beyaz, göçebe. savaşçı kavim olarak geçer.bana göre bu ırk olayı tamamen saçmalık ama diversity kılıfıyla yaptıklarını düşünüyorum. Sen beyaz yerine mixed ı işaretleyene kadar onlar anglo saxonu işaretlesinler.


  • bluewhale  (11.10.20 14:07:21) 
türkler caucasian, otherlarin hepsi melez ırklar icin.


  • proteus  (11.10.20 17:09:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.