[]

Yazılımcı arkadaşlar bana yol gösterebilir mi acaba ?

merhaba, ileride yazılımdan para kazanmayı düşünen ve yeni yeni yazılıma başlamış birisiyim. daha yolun başındayken bilgisi olan insanlara birkaç soru sormak istedim ki yanlış bir bir yol çizmeyeyim bir tanesini bile cevaplarsanız çok yardım etmiş olursunuz;

1) mobil uygulama yazılımı üzerine çalışmak istiyorum, java öğrenmeye başladım sektörde çok iş bulabilir miyim ? başka bir alana mı kaymalıyım ?

2) java, kotlin ve swift öğrenerek iki platformda da yani hem android hem ios'da uzmanlaşabilir miyim yoksa tek bir alan mı seçmeliyim ?

tek bir alan derseniz ios daha çok istiyorum javayı bırakıp direkt swift'e
geçeyim mi ?

3) mobil uygulama sektörüne iyi diyorsanız eğer yukarıda saydığım dillerin yanında hangi dilleri, teknolojileri öğrenmeliyim ? iş ilanlarına bakıyorum da bir sürü şey istiyorlar angular, flutter, nodejs ve hatta fotoşop ?

 
3'e cevap vereyim, o tarz iş ilanı veren şirketlerden koşarak kaç. ios biliyorsan ios yazarsın. Eleman orada koca bir ekibin yapması gereken işi tek kişiye kitlemeye çalışıyor, ölücülükte level atlamış.


  • plutongezegendegilmi  (11.10.20 12:32:30) 
1) mobil uygulama pazari gayet iyi. ha ben olsam java yerine swift'le baslardim ama cok da fark etmez bir sure sonra digerlerini de ogrenmen kolay oluyor zaten.

2) swift ve kotlin'i hatta react native'i deneyip hangisinden daha cok keyif aliyorsan onu yazmalisin, hem cimento dokmeyi hem mimari proje cizmeyi hem ic mimarligi bilmenin faydasi yok yani, cehennem etme kendi hayatini.

3) bunlarin seviyeleri ve amaclari farkli. photoshop'ta tasarim yapman beklenmez mobil app gelistiricisiysen mesela ama photoshop'ta yapilan tasarimi acip o tasarimi kodlayabilmek senin isinin gereksinimlerinden biri. sketch, figma, photoshop gibi app'lerde tasarlaniyor bu arayuzler cunku. ha bazi pustlar var tabi "sen tasarlasan olmaz mi" diyen, bosver onlari.


ios daha cok istiyorsan swift'e gecmemek icin bi sebep yok. zaten android istiyorsan da ben kotlin'i onerirdim acikcasi. udemy'de en cok satan, en iyi yorumlari alan ve guncel olan ingilizce swift kurslarindan birine baslayip akar gidersin proje yaptiran bi kurs olsun bol bol.
  • hjarteblod  (11.10.20 12:41:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.