[]

Bir dolandırıcılık var ama yardımcı olabilir misiniz?

Sahibinden.com’a ps4 pro ilani verdim. Geçen hafta Rusyadan biri yazdı cok ciddi bir kargo fiyati olmasına rağmen almak istediğini söyledi. Saçma geldi ve reddettim. Bugün de bir ingiliz yazdı. Absürt bir fiyat farkı koymama rağmen kabul etti. Banka hesap numarami vermemi istedi. Yarın parayı yollayacakmış. İlk sorum şu bu iste bir pislik var ama anlamadım neden Türkiye’den istiyorlar? İkinci sorum ise bu işten bana bir sıkıntı olur mu ? Malum yurtdışı para transferi falan? Bir diger soru ise yurtdışından banka hesabıma para gelirken çok para kesilir mi?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler, mutlu pazarlar.


 
Hiç para kesilmez çünkü o para hiç gelmeyecek.

Klasik bir yöntem, sana banka dekontu gönderip bak ödedim sana geçmesi zaman alır vs vs diyip kargolamanı isteyecek.
  • valentinov  (11.10.20 11:35:27) 
  • xiii  (11.10.20 11:35:54) 
onla ilgili burada benzer durumu laptopda yaşayan oldu tabi yollamamış arkadaş ne ayak diye sordu sanırım parayı yollamış gibi yapıpı geri çekebiliyorlardı hatırladığım.
tabi ki itibar etme.

  • basond  (11.10.20 11:36:12) 
Yarın parayı yolladım ama sen ürünü kargoladiginda hesabına geçecek. Banka parayı havuzda tutuyor senin ürünü göndermeme ihtimaline karşı diyecek. Hatta paintte hazırladığı dekontu bile gönderecek. İnanma!


  • old possum  (11.10.20 11:37:37) 
inanma asla.


  • baldur2  (11.10.20 11:38:17) 
Ben de inandığımdan değil ancak söyle ki parayı banka hesabımdan çekip elimde görmeden göndermeyeceğimi söyledim. Ok dedi. Sizce ne yapmalıyım?


  • zor azizim zor  (11.10.20 11:47:44) 
Hiçbir şey yapma. Zaten dediğimiz gibi olacak. Bekle gör.


  • old possum  (11.10.20 11:48:44) 
Peki bir şey daha sorayım. Parayı gönderdi diyelim elime aldım parayı geri çekme diye bir sey yok degil mi ?


  • zor azizim zor  (11.10.20 11:54:05) 
Bankaya para filan gitmiyor zaten eft filan yalan. O yolladığı makbuz sahte.


  • old possum  (11.10.20 12:24:47) 
niye reddediyorsun? parayı gönder hesabımda göreyim anında kargolarım de bekle. muhtemelen parayı gönderdim eline 1-2 güne geçer sen kargola der. sen de yok de yatınca gödneririm de. hesabına gelen parayı geri alamaz kimse. baldur sallamış


  • avatar is back  (11.10.20 12:29:56) 
Reddetmiyorum zaten en son soyle dedim, sen parayi gonder ben elime alınca parayi sana gonderirim dedim. Para gelsin gönderirim ama dediğiniz gibi muhtemelen para hiç gelmeyecek. Tesekkurler arkadaşlar çok sağolun.


  • zor azizim zor  (11.10.20 12:43:53) 
parayı al ürünü gönderme. dolandırıcıyı sen dolandır.


  • ozdek  (11.10.20 13:21:54) 
Karşı hesaba geçen parayi, yanlış göndermişim :((( diyerek almak mümkün olsaydı bankacılık sistemi cokerdi heralde zira nasıl güveneceğiz?


  • elorelia  (11.10.20 13:27:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.