[]

Annenin en az değer gören çocuğu olmak

Yaşayan var mı bunu?

Şimdi ben dün ameliyat oldum dikiş fln var yani. Anneme gelme dedim sen işinle ilgilen tamam dedi hiç alınmadım ben böyle istedim hem. Böyle birilerine muhtaç olmayı pek sevmem. İşte dün tek başıma ankarada ameliyatımi oldum fln, sonra kalacak yerime geçtim. Yaklaşık bir gündür de sessizlik ve sükunetle kendi bakımımı yapıyorum.

Yarın erkek kardeşim arkadaşının düğününden dönecek ankaraya, ona da pztsi sen dönünce ameliyat olacağım dedim yoksa benim için düğüne gitmeyecekti.

Neyse.

Şimdi öbür pazar günü benim doğumgünüm. Aracımla ankaradan döneceğim. 10 saat fln yol var. Akşam üzeri yaşadığım şehirde olrum bu arada annem yol üzerinde ve yaşadığım şehre 2 saat.

Annem bugün mesaj atmış kız kardeşimin evine gidecekmiş tam cumartesi günü, 17 sinde. Hayır insan bir merak eder benim çocuğum ameliyat olmuş der, tek başına neler yaptı der, pazar günü benim kızımın doğumgünü der. Göreyim 1-2 gün geç gideyim der. Ama yok. Hayatında varsa yoksa bir kız kardeşim. Hayır ciddi bir doğumgünü fln beklemiyorum. Tek istediğim şey beni düşünmesi ve değer vermesi.

Annenin herşeyiyle ben ilgilenirim bu arada. Vitaminleri, sabahları kara üzüm ekstreleri, çörek otu yağları, keçi boynuzu özleri, tahinleri pekmezleri balları, sporu, ingilizce uygulamalar kurarım telefonuna fln. İlgilenirim yani baya. En doğalından ona da alırım evine taşırım fln. Ceviz ve fındık çiğnemeyi sevmiyor diye mermer dövecek fln aldım. Sağlığına ben olmazsam dikkat eden yok.

Hayır yani kız kardeşim ailenin problem manyağı. Sürekli abuk sabuk kişilerle sevgili olur, sonra depresyona fln girer.

Ben gözümden birşey mi kaçırıyorum, sizce bu bana reva mı. Ve bulunduğum şehirde pek arkadaşım yok son 1 yılda 6-7 arkadaşım birden tayin istedi yeter bu kadar doğuda dedi gitti, ben de pek yeni kimse ile arkadaş olmadım. annem bunu biliyor, muhtemelen doğumgünümü tamamen tek geçireceğim.

Ya bir anne bir çocuğunu bu kadar mı merak etmez ya, ameliyat olup döneceğim üstelik, uzun yoldan. Gerçekten aklım almıyor.

3 çocuğu var ben hayatında ilk 5 e bile girmiyorum sanırım. Gerçekten çok üzgünüm. Bugun ağladım. Ve dikişlerim o bölgede idi. Beni bu halde üzdü ağlattı. Sonra da konuyu değiştirmeye çalışıyor.

Ben de seninle arama artık mesafe koyacağım dedim. Çok üzdü beni. Beni birazcık teselli eder misiniz.

 
üzgünüm ama sizin anneniz anne değil. mesafe kararı çok doğru olmuş. anne diye de her söylediğine tamam diyecek haliniz yok. biraz kıymetinizi anlasın. erkek kardeşinize aferin ama keşke yalan söylemeseydiniz. ameliyattan sonra dikişler alınmadığı takdirde yalnız kalmanız hiç doğru değil, bu fedakarlık değil cahillik ve kendine değer vermemezlik. önce kendinize değer verin. bu noktada bile dikkat çekiyor bu durum.


  • biseysorucam  (10.10.20 21:01:39) 
her ailede ailenin büyüğü gibi davranan bir çocuk oluyor malesef böyle.
Kusura bakmayın sizin özelinizden bahsetmiyorum ama
anne - baba cahil veya bencilse bir çocuk evin büyüğü haline geliyor
diğerlerinin normal çocuk olarak kalması da ona batıyor.

Bizim evde anne - baba tam otorite mesela, ben de kardeşim de çocuğuz
ama eşimin evinde, eşim ailenin büyüğü
Kardeşinin gideceği okul, kalacağı yurt, babasının kardeşine vereceği harçlık
annesiyle babasının birbiriyle konuşmadığı sorunlarının çözümü
anneannesi, dedesinin hastalıkları
herşeyle o ilgileniyor, onun istediği olmazsa da sinirleniyor
İnsanlar da ister istemez ona bırakmış durumda kararları, köyün delisi gibi geziyor yani :)

Ama bu durum, onu çocuk kategorisinden çıkartıyor
Hem pastam dursun hem karnım doysun malesef yok
evin ebebeyni sen oluyorsan, çocuğu olmaya dönemiyorsun.

kendi çocuklarınızı ona göre yetiştirin
ameliyatınızda çok geçmiş olsun
biz burdayız, elimizden birşey gelirse söyleyin lütfen.
  • summatinyourteeth  (10.10.20 21:06:58) 
@biseysorucam, doktorum. Belki ondan ameliyat sonrasi için rahat davranmış olabilirim.


  • mobydick  (10.10.20 21:07:16) 
haklısın mesafe doğru karar


  • basond  (10.10.20 21:32:43) 
Aile arasında evlat olsa sevilmez diye bir tabirimiz var. Öyle olabilir misiniz? Belki siz çok sevimsizsiniz ama farkında değilsiniz.


  • boray eris  (10.10.20 21:39:51) 
ben arkadaşlara katılmıyorum. diğer ilişkilerde olduğu gibi, aile ilişkilerinde de garantiye alma durumu oluyor. sen ne kadar olgun olursan, sorunsuz olursan, onlara değer verirsen, seni o kadar garantiye alıyorlar. kardeşin sorunlarıyla ilgi topluyor. annen ilgilendiği zaman annelik duygusunu tatmin ediyor. ama sen öyle değilsin. annen seninle olduğunda bir annelik duygusu yaşamıyor. ona ihtiyacın olduğunu hissetmiyor.

küsme, mesafe koyma. bunu da böyle kabul et. eminim ona gerçekten ihtiyacın olduğunu hissetse yanından ayrılmazdı. zaten doktormuşsun. gelip de ne yapacağım demiştir. ya annene annelik yapması için fırsat vereceksin. bazen elinden gelse de ondan bir şeyler isteyeceksin. yemek tarifi, kıyafetlerle ilgili görüş, temizlikle ilgili görüş isteyebilirsin. ya da arayıp eskilerden bahsedersin, annenin sizin için fedakarlık yaptığı zamanları konuşursun. küçük şeyler tekrar annenin senin için şefkat beslemesini sağlayacaktır. ya da hayatına böyle devam edeceksin ama bu nedenle ailen ile arana mesafe koyarsan sonra çok pişman olursun. dünyada en önemli bağ aile bağı.
  • stewie  (10.10.20 21:41:25) 
@boray eris, annemin göz bebeği olmasam da annem tarafının göz bebeğiyim. Hatta geçen annem anneannemin torunları arasında en çok beni sevdiğini beğendiğini kendisi söyledi. Teyzemler fln da öyle. Dayımlar da. sevimsiz bir kişiliğim yok. Ayrıca insanın her durumda kendini suçlamasını da seviyorum. Annemin böyle olması beni azaltmıyor, arttırmıyor da. Daha derin sadece, hüzün veriyor.

@summatinyourteeth, annem cahil bir kadın değil. Hatta arkadaşlarım annemi çok zeki tatlı vs bulur. Beni üzen şey de bu. Çocuğu gibi görmüyor heralde beni, gerçekten. Belki benden kaynaklanıyordur. Ona çok az ihtiyacım oluyor çünkü. Ben söz konusu olunca herşey önemsizleşiyor. Ameliyatıma çağırmadım çünkü aklı işte kalacaktı. İşle ilgilenmem lazım daha iyi olur dedi. Sonra kız kardeşimin psikolojisi kötü imiş diye cart diye uçak bileti alıp gitmeye karar veriyor. Hayır okdr kötü ise hemen gitsin, yok okdr kötü değilse 7 8 gün sonra gidiyorsa, 1-2 gün daha bekleyip mobydick i görüp öyle gitsin. Ben de ne kdr yetişkin de olsam nihayetinde çocuğuyum.

Ama bu kadar düşüncesiz olması bazen gerçekten kırıyor. Gerçekten aşırı kırgınım. Üstüne bir de kendisini haklı beni anlayışsız görüyor. Ameliyatıma çağırmamışım gelmiyor diye trip atmamışım. Cidden çok tek taraflı bakıyor. Varsa yoksa kız kardeşim.
  • mobydick  (10.10.20 21:45:38 ~ 13.10.20 07:55:36) 
sorunsuz, olgun, başarılı insanlar aileleri tarafından pek sevilmez. muhtemelen sizin durum da böyle. benzer şeyleri yaşıyorum. tek çözümü onlardan uzaklaşıp kendi hayatınızı kurmak.


  • Pertev nail  (10.10.20 22:33:44) 
Anneannem de beş çocuğunun arasından en az anneme değer veriyor diye düşünüyoruz biz. Bunun temel nedeni acı çektirene aşık olmaktır. Annem hiç dert çektirmemiş anneanneme. Teyzem ve dayılarımın işlerinden dedem de anneannem de kanser oldu, aşırı sağlıklı insanlardı, dertten hasta oldular, çektikleri acı onları daha da bağladı. Kendinizde sorun yok, dert yaşamayın ailenize de yaşatmayın boş verin.


  • Hallegadola  (10.10.20 23:29:27) 
kendimi gördüm sanki. kendi kendine yeten aileye dert olmayan çocuk pek sallanmıyor. benim de kız kardeşim mesela ekonomik özgürlüğü yok, gitti saçma sapan bi evlilik yaptı şimdi de hamile annem deli oluyor ay kızıma şunu götüreyim bana da arabayla bizi götür falan demek için muhatap oluyor mesela nişanımı atmak üzereyim haberi yok :)))

beni evin reisi falan zannediyor sürekli maddi taleplerde bulunuyor bunun dışında hiç ilgilenmiyor. insanı derinden üzen bir şey bu. ama nasıl başedileceğini ben 30 yaşındayım ve çözemedim. diyebileceğim tek şey sorun sende değil. o da bir insan ve hatalı bir davranış sergiliyor bu da seni yaralıyorsa mesafe bence iyi bi karar.
  • ruby elixir  (10.10.20 23:37:12) 
@mobydick doktorsanız daha da kötü durum, üzgünüm. keşke söylemeseydiniz. benim de çevrem doktor dolu. kimse bu durumda yalnız kalmıyor. yapmayın böyle şeyler. bu rahat davranılacak bir durum değil. siz temkinli olmazsanız bu halk nasıl olacak? neyse konumuz değil. umarım annenizle aranıza mesafe koymuşsunuzdur. sizi haketmiyor. böyle bir durumda çocuğunu merak etmeyen insan anneyim diye gezmesin ortada yani.


  • biseysorucam  (13.10.20 00:08:33 ~ 00:16:44) 
Bana sürpriz yapıp gelmiş demin. Kapı çaldı pat girdi. Hem de benimle arabada yolculuk yaparak dönecekmiş 10 saat. Burdan da geçmeyecekmiş daha kısa olurdu aslında. Sonra ertesi gün uçakla kardeşimin yanına gidecekmiş. Gerçi kabul etmiyor ilk başta ciddi düşüncesizlik yaptığını, uçak biletini değiştirirken baya bir tutar ödediğini söyledi de neyse önemli değil. Ama tabi ki şuanki davranışı sonucu ben şok. Neyse baya mutlu oldum. Bilsem burdan geç kardeşimin yanına derdim. önceden de beni defalarca geriye atma huyu vardı çocuklarının arasında, bu ilk olay değildi de, şuan ciddi şoktayım ama.

İyice artık beni yalnız bırakmamak için 10 saat benle yolculuk yapmalar fln. Annemin değer verdiği çocuğu oldum sanırım uzun zaman sonra galiba. Şoktayım net.
  • mobydick  (14.10.20 13:20:08 ~ 15:37:17) 
haklısınız okurken ben bile üzüldüm.


  • drako  (21.10.20 12:30:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.