[]

Mantolama izni

2. kattaki daireye dışarıdan ısı izolasyonu yapılması için giriş ve 1. katlarda oturanlardan ya da o dairelerin sahiplerinden izin alınması gerekiyor mu? Henüz görüşmedim ama giriş kattaki komşu prensip olarak olarak mümkün olan her şeye hayır diyen biriymiş diyorlar. Anlatılanlardan anladığım kadarıyla birlikte bir şey yapmak zaten söz konusu değil (ki, önceliğim bu aslında. İskele miskele derken maliyeti biraz düşürür diye tahmin ediyorum. Faakat zerre umudum yok). Benim kendi daireme mantolama yaptırmam için de "dairemin önünde iskele istemem" falan diyecek muhtemelen. Kendi dairemin benim özel mülküm olmasından yola çıkarak uzlaşma aramaksızın böyle bir şeye kalkışabilir miyim?




 
dış cephede kafanıza göre değişiklik yapamazsınız. yönetimden izin alınması gerekir.

aklı başında kimse de böyle bir izni vermez. tek başına mantolama mı yapılır?
  • ozdek  (10.10.20 15:17:44) 
Tek daireye mantolama yapmak hem yeterince verimli olmaz, hem de çok pahalıya gelir.


  • prizmatik  (10.10.20 15:22:21) 
@ozdek @yap desem yapmazsin he
epey malik var aslında. giriş dahil 4 katlı 20'nin üzerinde blok olan yazlık bir siteden bahsediyorum. söz konusu niteliğinden dolayı hemen herkes kendi dairesine onay monay almadan izolasyon yaptırıyor. fakat bunu yapanlar giriş katlar. üst katlarda yapan varsa bile benim haberim yok. aslında ben de kiralıyordum daireyi. şimdi evden çalışma imkanı olduğu için siteye geçelim dedik hatunla. dolayısıyla şimdiye kadar orada yaşamadığım için, üst katlarda başka yaptıran varsa da haberim yok. ama netice itibariyle evet, dış cephede kafaya göre değişiklik yapılabiliyor ve site yönetimi buna karşı değil. sadece bunun giriş katlar dışında bir örneği varsa da haberim yok. Ki, aynı sitede giriş katta yaşayan dayım hem yaptı hem de yönetim açısından sorun teşkil etmediğini söyledi (bir dönem önce kendisi de yönetimdeydi). Benim merak ettiğim, alt katların bu hususta yasal bir kozu olup olmmadığı.

@prizmatik: Kesinlikle. Bu yüzden öncelikli tarcihimin alt katlarla birlikte yaptırmak olduğunu söylüyorum ama bir alt katımız sadece yazları geliyor. Giriş kat komşu da bahsettiğim andropozdan aldığı yetkiye dayanarak hayatına devam ediyor. Hem uzun vadede daha ekonomik hem de çevreye daha az zarar verecek bir yol olarak düşündüğüm için maliyeti göze alıyorum mecburen.
  • yalnizanlasilmisadam  (10.10.20 15:29:40 ~ 15:34:12) 
Sizin zemin kat dediğiniz daireler büyük ihtimalle çıkması olmayan daireler olduğu için rahatça yaptırıyorlar ve kimse karışmıyor. Kattaki dairelere ben de olsam daire bazında yaptırmam. Siz yaptırırsınız mesela, önümüzdeki sene apartman karar alır, sizinkini de boyamak gerekeceği için sizi de ortak ederler, iki kere masrafınız olur falan. Ha mesele eviniz ikiz villa gibidir, komşunuz yaptırmaz, siz yaptırırsınız ve sorun olmaz...


  • malheiros  (10.10.20 15:57:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.