[]

xbox tavsiyesi

sıfır xbox alacağım fakat hangisini almalıyım?
artık takip edemiyorum gerçekten.

ikinci el düşünmüyorum.

 
xbox series x
en yeni çıkanı en iyisi.

  • ozdek  (10.10.20 14:58:36) 
en yeniler series x ve series s. bütçeniz hangisine yetiyorsa.


  • unalub  (10.10.20 15:00:31) 
x olan sanırım pro olan versiyon oluyor. türkiye ye geldi mi?
hepsiburada da göremedim.

X olan 9.500₺, S olan 5.500₺ civarı. sanırım S alacağım, aşırı pahalı X.

ne farkı var biraz araştıracağım. fikri olan yazabilir.
  • orko  (10.10.20 15:02:16 ~ 15:06:42) 
Hocam konuya o kadar uzak oldugunuz icin soruyorum neden ps5 dusunmuyorsunuz ki?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (10.10.20 15:09:09) 
biraz bekleyin de önce çıksın tabi.
sonra her yerde görürsünüz.

s de disk yeri az ve sadece dijital. ayrıca 4k yok.
x de disk yeri 1 tb, fiziksel oyun ve bluray falan çalıştırabiliyor ve 4 kat daha güçlü. 4k 60 fps standart.

paranız varsa no brainer yani. 4k tv yoksa s alınabilir.
  • ozdek  (10.10.20 15:09:24 ~ 15:11:22) 
- ps oyunları aşırı pahalı diyorlar. xpass gamepass için xboxa yöneldim.
- ben çıktı sanıyordum xbox, daha gelmemiş haklısın.

  • orko  (10.10.20 15:12:32) 
Abi evet gamepass var da bak siimdi ac googlei xbox gamepss library yaz kendi sitesinde konsol icin olanlari filtrele cunku bazilari sadece pcde var ve bak bakalim kac tane ilgini ceken oyun bulacaksin? Ps5te pahali ama mesela ps4 yoksa ps4 oyunlari oynarsin ben oyle yapacagim ucuz cunku. Bir de diskli alirsan diskleri takas ede ede cok ucuza oynarsin yine


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (10.10.20 15:27:33) 
konsol alacak olsaydım kesinlikle gamepass ayrıcalığından dolayı xbox alırdım, bence doğru karar.

girip bakarsanız konsol için 250 tane oyun olduğunu görürsünüz. www.xbox.com

elbet aralarından oynamaya değecek çok sayıda oyun vardır. ayrıca ea play de gamepass bünyesine dahil edilecek. düşünün artık ps plus ile arasındaki farkı.
  • perrin  (10.10.20 18:44:25) 
EA play de game pass e dahil edilecek +1 Şuan ayda 50 liraya yakın bir para ödeyerek red dead redamption 2 den fifa20 pes20 sine, forza 4 horizonundan battlefield 1'ine kadar bedava oynuyorum. 1 oyun parası fiyatına yüzlerce oyuna online modları dahil erişimim var.

Xbox alın, takasıymış cd'siymiş boşuna uğraşmayın. One x var bende çok memnunum. Karantina başları ikinci el olarak 2000'e almıştım. Sıfırı 2800 falandı. Şimdi çok artmış fiyatlar ama series x/s e gerek yok bence one x yeterli olacaktır. Çıkış sıralama şu şekilde;

xbox 360
xbox one
xbox one s
xbox one x
xbox series s (one x bundan iyi diye biliyorum)
xbox series x
  • ananiyimioguz  (10.10.20 19:17:48 ~ 19:18:56) 
xbox yeni nesil için bence de doğru karar. casual gamer için zaten biçilmiş kaftan. euro kurunun bu seviyesinde türkiye'de ps5 almak ciddi ciddi çılgınlık. diyelim ki takasla falan bir şekilde gideceğini ön görüyorsun. bu şekilde sadece ana akım oyunlara hapsolmak durumundasın çünkü popüler olmayan bir oyun alırsan takas yapmak oldukça zorlayacaktır veya üstüne ödemen gereken tutar da fazlalaşacaktır. ayrıca oyunların fiyatları 700-800 TL civarına geldiğinden takaslar da eskisi gibi 15-20 liraya yapılamayacaktır. ps5 bence şu ekonomik durumda oyun oynayacak pc'si olup da ps5 oyunlarını da görmek isteyen ve buna para harcamaktan çekinmeyen insanlar için bir lüks tüketim aracı oldu. pcsi olmayan bir insan için gamepass fazla fazla yeterli. xbox'ın konsol gamepass kütüphanesi zaten pc'dekinden çok daha geniş. esas eleştirilmesi gereken kütüphane pc gamepass olanı. bethesda oyunları da gelecek kısa süre içerisinde. bence mükemmel.

arada sırada yeni çıkan ve hoşunuza giden oyunları da alırsınız takas edersiniz vs. (2020 yılında elinde bir adet diskle takasla oyun oynamaya çalışmak bana fazlasıyla komik geliyor ama illa en yeni oyunu ucuza oynayacağım diyorsanız konsollarda başka çareniz yok galiba)


gelelim sorunuzun cevabına. iki adet xbox gelecek bu ay içerisinde türkiyeye. birisi series x, diğeri series s. hiç bilmediğiniz için uyarıyorum one x ve one s ile karıştırmayın. onlar bir önceki nesilin konsolları. alırken hata yapmayın yani.


en iyisi olan series x 9300 liradan gelecek türkiyeye. yurtdışından almak isterseniz 500 euro. 4k 60fps oyun oynamayı vaad ediyor. bir şekilde de oynatacaktır iyi kötü. (son dönemlerinde 4k 60 fps 'i göremeyeceğini düşünüyorum ben ama o başka bir konu)

ikinci seçenek de series s 5500 liraya çıkıyor. yurtdışında 300 euro. bu da 2k 60fps oyun vaad ediyor. (bunun da 2k 60 fps veremeyeceğini düşünüyorum kısa süre içerisinde. siz onu 1080p 60fps olarak düşünün) ikisine de aynı oyunlar çıkacak. birinin görüntü ve grafikleri daha iyi olacak. eğer sizin için önemli değilse series s alın. ama ben daha iyi görselleri başka bir yerde görürsem üzülürüm, grafikler ve performans benim için önemli diyorsanız series x alın.


not: bana kalırsa ikisini de türkiye'den almayın. %110 civarı vergi ödeyeceksiniz çünkü. ya amazon'dan almaya çalışın veya yurtdışından gelecek birinden getirmesini rica edin. hatta gidin vize istemeyen bir ülkeye kendiniz satın alın gelin yine daha ucuza mal edersiniz.


edit: @ananiyimioguz one x series s'den daha iyi bir cihaz değil. oldukça yakınlar ama series s daha iyi performans verecek. üstelik rtx de olacak.
  • syozkn  (10.10.20 19:26:44 ~ 19:29:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.