[]

Wifi sinyal guclendirici ise yariyor mu cidden?

Sorum baslikta ve cevabiniz evet ise kullanip memnun kaldiginiz modeli de yazarsaniz sevinirim. Tesekkurler romalilar!




 
Xiaomi Mİ Wi-Fi Pro kullanıyorum. Modem holde duruyor,oturma odama 4 mb gelen hız bu ufak fişi takınca 18 e kadar çıkıyor. (Kablolu hızım 35 mb bu arada ) gönül rahatlığı ile alabilirsin.


  • Akabeatz  (09.10.20 20:47:24) 
kaynak yapıym ben de araya. @akabeatz

modemin hemen yanına takmayı düşünüyorum (arada başka takacak yer yok). modem 5 metreye veriyorsa bununla -atıyorum- 10 metreye çıkar mı mesafe ?
  • cptxxx  (09.10.20 21:21:53) 
ara bir yere takmanız daha mantıklı. Diğer türlü modemin anteni çok verimsizse bu biraz daha iyiyse "biraz" fark eder.

komple çözmek için powerline tavsiye ederim ben. Elektrikten direkt arkada bir odaya gönderip oradan tekrar wifi yaymak.
  • nhk ni youkosu  (09.10.20 21:33:28) 
Sinyal güçlendirici diye bir şey yok ki. Onun adı repeater. Yani sinyal tekrarlayıcı ve teorik olarak tekrarlanan her bir sinyal bir öncekinden daha verimsiz olur. Burada amaç sinyalin ulaşmadığı yere bu kayıp uğruna sinyali ulaştırmaktır.


  • işimdeyim gücümdeyim  (09.10.20 22:39:06) 
hızınız 20mbit altıysa 300mbps civarı 20mbit üstüysa 1200mbps ve üstü olan modelleri tercih edin.

kablo modemin wifi gücü berbat olduğu için birden fazla router/repeater'da test ettim. en son 2.4g/5g dualbant bir repeater aldım tplink 50mbit'e çok yakın değerler alıyorum. kablo modemden 10-12mbit 2.4g repetarden 30mbit alıyordum
  • argent dawn  (09.10.20 22:48:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.