[]

Neden İş Aradığını Önceden Haber Vermedin Diyen Yönetici

Böyle bir olay var mı arkadaşlar? Yasal olarak veya sözleşmeye eklenmesi dahilinde iş aradığımı bildirme zorunluluğum var mı? Yöneticim yabancı olduğu için burada işlerin farklı yürüdüğünü bilmiyor sanırım ama iş arıyorum demek beni kapının önüne koy demek değil midir? Böyle bir şey nasıl yasal olarak bir zorunluluk olabilir?

Bugün mesai bittiği için HR'a soramadım, sizin bilginiz var mı böyle bir şeyden? Gerçekten henüz iş bulmadan aradığımı önceden bildirmek zorunda mıyım?


 
Yani adam diyor ki ihbar süresi haricinde bir de önceden bildirmeliymişim.


  • depresif genc  (09.10.20 17:42:42) 
saçmalık iş arama izni vs için desen o da zorunlu değil bildiğim kadarıyla, iş bulamazsan nolcak ben şirkete iş aradığımı belli etsem varya bana zindan ederler burayı.


  • nahtoderfahrung  (09.10.20 17:42:49) 
isten cikmada once calisma suresinize gore suresi var sizin de mesai saatleri icinde is arama izniniz var. en az 2 hafta onceden isten cikacagim diye demeniz lazim. 2 aylik deneme surecinde degilseniz.


  • turbo sadık  (09.10.20 17:45:31) 
@turbo sadık,

soylediginiz sey istifa dilekcesi yazildiktan sonra gecerli. calisanin is ariyorum deme zorunlulugu yok. isini bulur, istifasini yazar, isveren isterse yasal sure dahilinde calistirir veya istifayi aninda kabul eder. yasal sure dahilinde calistirmasi durumunda gunluk 2 saat is arama hakki dogar.

dedigim gibi calisanin ben is ariyorum deme zorunlulugu yok. istedigi sebeple istifa edebilir.
  • uuth  (09.10.20 17:53:47) 
yönetici yabancı olduğu için bir iletişim sorunu yaşıyorsunuz bence.

ya gönül koydu sizi sevdiği bir eleman olarak gördüğü için ya da sinirlendiği için böyle bir cümle kurdu.

adam nereli bilmiyorum da böyle bir şeyi yurt dışında da söylemek zorunda değilsiniz. o yüzden yasal olarak böyle bir zorunluluk yok. sözleşmeye eklenmesi falan diye bir şey de yok.

hadi sözleşmeye koydu diyelim aranızda şöyle bir şey geçer muhtemelen:
ne zamandır iş arıyorsun: bugün aramaya başladım teklif de az önce geldi. size haber vereyim istedim. bitti gitti.
  • ozdek  (09.10.20 17:56:29) 
alınganlık yapmıştır.


  • nuisance  (09.10.20 18:37:20) 
istifa ettiyseniz bildirmeyebilirsiniz.
ancak istifa etmediyseniz, sırf bu nedenle sizi tazminatsız işten çıkarabilir. resmiyette böyle olduğunu biliyorum.

  • lovemyself  (09.10.20 19:26:18) 
Yasal olarak, İş arayabilirsiniz, canınız sıkılabilir kimseye hiç birşey bildirmek zorunda değilsiniz.
İstifa edersiniz. Yasal ihbar süreniz vardır.

  • ycaycayca  (09.10.20 20:22:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.