[]

yumurta dondurma ücreti

dün armağan çağlayan'ın programında çağla şikel'i izledim. kız çocuğu hayali varmış bunun için yumurtalarını dondurmuş.

devlet kurumları yapıyor mu bu işlemi yoksa sadece özel merkezlerde mi oluyor?
ne kadar ücret alınıyor?
ne kadar süreyle saklayabiliyorlar?
bi de sanırım en önemlisi güvenilir mi böyle bişey yapmak? bilgisi olan ayzarsa sevinirim.

 
Devleti hiç araştırmadım. Var mı yok mu bilmiyorum, hiç bilgi vermeyeyim. Ben özelde yaptırdım ve iyi ki de öyle olmuş. Bazı anlarda her gün üst üste hastaneye gitmem gerekti. Devlette öyle bir ilgi olmayacaktır.

Ücreti de değişiyor tabii ben sanırım ilaçlar + operasyon + muayene dahil 20bin civarı ödedim geçen sene.

Çok uzun yıllar saklanabiliyor. Ama her 5 yılda bir farklı bir prosedür ile sözleşme yenileniyor. Normalde yıllık olarak dilekçe ile devam ediyor.

Bence güvenilir. Arka planda inanılmaz bir prosedür var zaten. Öyle gideyim ben saklatayım falan diyemiyorsunuz. Belirli kriterler var. Onları sağlamazsanız paranız varsa bile yapmıyorlar.
  • irene  (09.10.20 14:09:03) 
Tüp bebek merkezleri döllenmiş yumurtaları saklıyorlar. 5 yil için 2 bin gibi ücreti vardı. 5 yılın sonunda isterseniz devam ediyorlardı. Saklama işi kolay zor olan toplama.

önce ilac kullanıp sonra ameliyat olup yumurta toplayacaklar. Bu süreç hem pahalı 10-15 bin tutar. hem de acılı bir süreç.
  • ycaycayca  (09.10.20 20:31:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.