[]

İngilizce Seviye Testi

İngilizcemizin a1 mi yoksa c1 mi olduğunu söyleyebilecek bir test var mıdır tavsiye edeceğiniz?




 
a1 ile c1 seviyesi arasında çok büyük fark var. c1 seviyesinde biri www.economist.com makalelerini rahatlıkla okuyabilir örneğin.

online ielts sınavı siteleri var. oraları deneyin. orada yapacağınız listening+reading size kabaca fikir verir.
  • tabudeviren  (09.10.20 13:08:05) 
a1-c1 derken en basit seviyeden en yüksek seviyey kadar soruları barındırıan bir test tavsiyesi istemiştim aslında. bir sürü test var internette. sizin tavsiye edeceğiniz var mı merak ettim.


  • Kirmizibavul  (09.10.20 13:48:11) 
seviye belirlerken okuma yazma konuşma ve dinlemenin birlikte yapılması gerekir. şıklar arasından bir tanesinin seçilmesi ile tam olarak belirlenemez. yine de aşağı yukarı neymişim ben falan diye merak ederseniz longman'ın toefl cd'si var. interaktif bir şey. burada reading ve listening bölümlerini bir çözün derim. internette var mı bilmiyorum ama ben kadıköy akmardan almıştım ucuza cdli kitabını yıllar önce.


  • bohr atom modeli  (09.10.20 14:20:40 ~ 14:21:09) 
reading ve listening için www.efset.org sitesindeki sınavlara bakabilirsiniz.

learnenglish.britishcouncil.org adresinde de 25 soruluk seviye belirleme sınavı var.

ama daha kesin bir grammar sonucu istiyorsanız 50 sorudan az olmayan placement testlerden çözmelisiniz.
  • dimpled  (09.10.20 20:05:11) 
@dimpled,
Her ikisini de yapmistim ama icime sinmedi. Ikisinin de cok belirleyici oldugunu sanmiyorum. Dedigin gibi daha kapsamlı bir test ariyorum. Cevaplar icin tesekkurler. Pek bir sey cikmadi buradan.

  • Kirmizibavul  (10.10.20 00:33:43) 
Buradan yapabilirsiniz www.cambridgeenglish.org


  • kaset  (10.10.20 04:37:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.